Hoogste gebouw Thailand officieel geopend

Mahanakhon Tower Bangkok.

Met een indrukwekkend klank- en lichtspel is de 314 meter hoge Mahanakhon Tower in Bangkok is deze week officieel geopend. De wolkenkrabber is het hoogste gebouw in Thailand en neemt deze titel over van de Baiyoke Tower (304 meter). Het eigenzinnige ‘legpuzzel’ design van Mahanakhon maakt het gebouw herkenbaar te midden van de talloze hoge gebouwen op de skyline van Bangkok.

Gelegen aan de Naradhiwas Rajanagarindra Road (in de buurt van Chong Nonsi BTS Skytrain station) in het Silom / Sathorn district, Mahanakhon is een mix van luxe woningen en business units. Een zeven verdiepingen tellende winkelcentrum Mahanakhon CUBE op de lagere verdiepingen met woon- en hoteldiensten staat gepland voor 2017. De 77e verdieping beschikt over een panoramisch ‘viewpoint’ met een glazen vloer.

De Mahanakhon Tower is nu het hoogste gebouw in Thailand, maar in 2014 werden al plannen ingediend voor de bouw van de enorme 615 meter hoge ‘Super Tower’. Dit als onderdeel van het Grand Rama 9 complex. Als het project doorgaat zoals gepland, zou de ‘Super Tower’ worden afgerond tegen het einde van 2019. De Super Tower zou dan tevens het hoogste gebouw in Zuidoost Azië zijn.