Hua Hin: eten tegen elk budget

Een restaurant in elke prijsklasse en veel streetfood.

De Koninklijke badplaats Hua Hin heeft zijn bezoekers veel te bieden. Naast zon, zee en strand biedt de historische stad tal van activiteiten en bezienswaardigheden. Er zijn in Hua Hin tal van hotels en guesthouses van basic tot zeer luxueus. Je vindt er uitstekende eetgelegenheden, waaronder restaurants in elke prijsklasse en een levendig aanbod van ‘streetfood’.

Veel verse en eigengemaakte locale gerechten.

Aan het strand van Hua Hin vind je diverse restaurants waar je volop kunt smullen van de dagelijks vers aangevoerde vis. Degenen die eenvoudig en goedkoop willen eten kunnen terecht bij de vele ‘streetfood’ kraampjes. Maar Hua Hin heeft ook veel eenvoudige restaurantjes waar je voor een luttel bedrag de heerlijkste eigengemaakte gerechten kunt eten.

Het restaurant van het Sailom hotel heeft een grote internationale kaart.Vanwege de vele kokos en palm suiker plantages in deze regio vind je in Hua Hin een groot aanbod van traditionele desserts. De meeste worden subtiel gezoet door de verschillende regionale palmsuikers. Plaatselijke specialiteiten zijn thong tip, thong yod of foj thong.

Nightmarket

Op de gezellige nightmarket van Hua Hin vind je tal van lekkere hapjes. Je zult versteld staan van het grote aanbod aan diversiteit. Neem een Phad Thai, met knapperig gebakken mosselen, noodles en verse zeevruchten. Vergeet niet om ook een van de plaatselijke desserts te proberen.

Je Maew

Wil je even weg van alle drukte ga dan naar Je Maew restaurant aan Dechanuchit (zijstraat van het strand). Dit is in Hua Hin al decennia lang de plek voor heerlijke Khao tom pla (rijstsoep met plakjes vis) en andere favorieten zoals Thaise omeletten, augurk soep en zeevruchten salade. Dit allemaal voor prijzen van zo tussen de 25 en 55 Bath (€ 0,60 en € 1,35).

Je Ni Ice Cream

Voor ijs en sorbets in Thaise stijl ga je in Hua Hin naar Je Ni Ice Cream. Je Ni gebruikt alleen verse seizoensgebonden ingrediënten en biedt een verscheidenheid aan traditionele toppings. Drie bolletjes met twee toppings kosten slechts 25 Bath (€ 0,60).

Namchai

De locale bevolking van Hua Hin vind je bij het onopvallende Namchai restaurant aan de Naebkehad Road. De specialiteiten hier zijn de zelfgemaakte visballetjes en wantans.

Gaew Fa

Voor noodles geserveerd in smakelijke heldere bouillon met varkensvlees en rundvlees ga je in Hua Hin naar Gaew Fa restaurant aan de Petchakasem Road. Andere specialiteiten van Gaew Fa zijn Hakka noodles met huisgemaakte tofu op basis van diverse soorten vis.

Sailom

Ben je in Hua Hin op zoek naar een restaurant met een zeer uitgebreide kaart dan is het restaurant van het Sailom hotel aan te bevelen. Hier worden heerlijke gerechten en zeevruchten geserveerd in Thaise, Westerse, Chinese en Japanse stijl. Het restaurant bevindt zich aan het strand en vaak is er live muziek aanwezig. Dit alles voor zeer redelijke prijzen.

Hoe reis je naar Hua Hin.

Hua Hin ligt ruim 200 kilometer ten zuidwesten van Bangkok en is het makkelijkst per taxi of bus te bereiken. Het is echter ook mogelijke om vanuit Bangkok per trein of vliegtuig naar Hua Hin te reizen. Op onze informatiesite over Hua Hin vind je in ‘Vervoer vanaf Bangkok’ uitgebreide informatie over het vervoer vanaf Bangkok naar Hua Hin.