Hua Hin is aantrekkelijke appartementen markt voor tweede huizen

Appartementen Hua Hin in trek bij zowel Thaise als buitenlandse kopers.

Hua Hin (dit betreft de regio Hua Hin en Cha-am)) is en blijft een aantrekkelijke appartementen markt voor tweede huizen. Vooral appartementen aan het strand of met uitzicht op zee zijn hier zeer gewild. De meeste kopers van een appartement in Hua Hin komen uit Bangkok. 25 procent van het aantal appartement kopers is afkomstig uit het buitenland.

In tegenstelling tot Phuket en Koh Samui zijn de meeste buitenlandse kopers in Hua Hin gepensioneerden. Ze hebben een beperkt budget en gebruiken het appartement voornamelijk als tweede huis tijdens de winterperiode in hun eigen land.

Waarom kopen buitenlanders een appartement in Hua Hin?

Voor buitenlanders zijn de betrouwbaarheid en reputatie van de ontwikkelaar en een betaalbare prijs de belangrijkste factoren om in Hua Hin een appartement te kopen. Daarnaast heeft voor vele buitenlanders de aankoop van een appartement de voorkeur boven de aankoop van huis. Dit omdat een appartement, in tegenstelling tot een huis, door buitenlanders rechtstreeks op eigen naam geregistreerd kan worden.

Wil je meer weten over het kopen van een huis of appartement in Thailand? Lees dan verder op onze webpagina ‘Onroerend goed in Thailand’.