Hua Hin, relaxte badplaats aan de Golf van Thailand

Een van de beste plaatsen om van je pensioen te genieten.

Hua Hin wordt door ‘Live and Invest Overseas’, een van de belangrijkste autoriteiten op het gebied van overzees pensioen, genoemd als een van de beste plaatsen ter wereld om met pensioen te gaan. Als sterke punten voor Hua Hin worden genoemd de over het algemeen lage kosten van levensonderhoud en de betaalbaarheid van het wonen aan of dicht bij het strand in het bijzonder, evenals de totale Expat-vriendelijkheid.

Hua Hin is een relaxte badplaats. Het is geen eiland waardoor het niet de handtekening heeft van wit zand en blauw zeewater. Echter, het is een zeer ontspannende plek waar je volledig tot rust kunt komen. Ontspannen bij het zwembad of in het hotel en het nemen van een relaxte massage in een aantal van de mooiste massage plaatsen zijn aangelegenheden waarvan je zult genieten. Aangezien Hua Hin vanaf Bangkok met de bus in slechts drie uur rijden te bereiken is, is de badplaats een hotspot voor veel Thaise toeristen. Kom je met kinderen, dan is het een ideale plek. Het is gemakkelijk, snel en consistent.

Hoe kom je er

De beste manier om van Bangkok in Hua Hin te komen is hetzij per taxi, hetzij per bus. Vanaf Suvarnabhumi International Airport is de rechtstreekse bus (airporthuahinbus) aan te bevelen. De stoelen zijn groot genoeg voor anderhalf persoon en hebben een verstelbaar hoofdkussen. Verder is de bus voorzien van een vrij groot toilet. Tickets kosten ongeveer € 7,50. Reis je liever per taxi, dan moet je rekenen op zo’n € 60.

Vanuit Bangkok stad vertrekken de bussen naar Hua Hin vanaf de Southern Bus Terminal (Sai Tai). Je kunt ook gebruik maken van de trein of minibus. De minibussen vertrekken in Bangkok bij het minibusstation bij het Victory Monument. Tickets voor de minibus kosten omgerekend zo’n € 4.

Places tot stay

In Hua Hin is het hotel de held. Grote luxe hotels als Sheraton, Hilton, Grand Centara en Intercontinental Hua Hin Resort zijn een attractie op zich. Een kamer in deze hotels boek je vanaf zo’n € 100 per nacht. Maar de badplaats heeft ook een groot aanbod van accommodaties voor een kleinere beurs. Op onze webpagina ‘Aanbevelenswaardige en best beoordeelde hotels en guesthouses in Hua Hin’ hebben wij een selectie gemaakt van accommodaties in Hua Hin welke bekend staan om hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en waarvan vele vakantiegangers inmiddels hebben aangegeven hier een goede ervaring te hebben gehad.

Een aanrader in Hua Hin is het Baan Duangkaew Resort. Deze hotel accommodatie bestaat uit 19 ruime éénkamer bungalows gerangschikt rond twee zwembaden in een prachtige tropische tuin. Het ontbijtbuffet is prima, maar natuurlijk niet te vergelijken met het ontbijtbuffet in een groot hotel. Voor een overnachting in deze tropische accommodatie betaal je ongeveer € 55 per kamer.

Centara Grand is de elite onder de elite in Hua Hin. Voorheen het Hua Hin Railway Hotel, een van de klassieke hotels van het Oosten, het Centara Grand Beach Resort & Villas Hua Hin werd gebouwd in 1923 en heeft haar oude charme volledig behouden. Centara Hotels & Resorts verwierf het mooie oude pand in 1985 en heeft het hotel met elke gevoeligheid ten opzichte van de oorspronkelijke stijl uitgebreid en opgewaardeerd. Het staat op een grondperceel van 16 hectare aan het strand onder tropische tuinen die een van de grote lokale bezienswaardigheden zijn. Ook al verblijf je hier niet, dan is het zeker de moeite waard om deze plek eens te bezoeken. Een kamer in dit schitterende complex heb je vanaf zo’n 120 euro.

Dingen om te doen

De sfeervolle Cicade Market is een bron van hedendaagse kunst op diverse gebieden.Hua Hin is een perfecte plek om aan het zwembad te liggen en naar de zee te kijken. Maar het heeft natuurlijk meer te bieden.

Cicade Market

De Cicade Market biedt alles over kunst, handgemaakte ambachten en goede tijden. Met een open-air-markt concept brengt het de artistieke talenten van Hua Hin en de vrijheid van meningsuiting samen. Naast de ambachtelijke markt vind je hier ook een kunstgalerie.

Khao Takiab

De tempel op Khao Takiab is te bereiken middels een grote steile trap.Een van de grootste attracties in deze omgeving is Khao Takiab, vertaalt als ‘Chopstick Mountain’. Ook wel aangeduid als Monkey Mountain vanwege de apen die hier leven. De top van de heuvel is de thuisbasis van een tempel vanwaar je een sensationeel uitzicht hebt op Hua Hin. De start van de klim naar de tempel wordt gekenmerkt door een grote bel en een trap.

Hua Hin Market Village

Vanaf het centrum van Hua Hin is het ongeveer 10 minuten rijden (100 Baht) naar Hua Hin Market Village. Dit moderne lifestyle winkelcentrum en entertainment complex biedt een goede mix van winkelen, restaurants, uitgaansgelegenheden en een hightech bioscoop.

Night Life

Om te stappen kun je naar de Hua Hin Brewing Company. Deze club biedt zowel live muziek als een DJ. Soi Bintabaht is de straat voor het nachtleven met bars en pubs welke doorgaan tot 2.00u.

Meer informatie

Wil je meer weten over Hua Hin? Ga dan naar onze webpagina ‘Hua Hin’. Hier vind je uitgebreide informatie over deze populaire Thaise badplaats.