In 2011 wordt in Thailand het Loy Krathong gevierd op 10 november.

Traditioneel festival in Thailand.

Een van de traditionele festivals van Thailand, het Loy Krathong, wordt dit jaar gevierd op donderdag 10 november. Het Loy Krathong, ‘festival van het licht’, wordt gevierd op avond voor de volle maan in de twaalfde maanmaand. Meestal valt dit in november.

Zelf gemaakt vaartuigjes en lantaarns.

In heel Thailand worden aan de oevers van de rivieren en kanalen de met kaarsjes verlichte Krathongs (vaak gemaakt van bananenbladeren) te water gelaten in de hoop dat deze lang zullen blijven drijven en branden. Dit ritueel brengt voor de Thai voorspoed en geluk.

In het noorden van Thailand wordt tegelijkertijd met het Loy Krathong festival het Yi Peng festival gevierd. Tijdens het Yi Peng worden luchtballons in de vorm van een brandende lantaarn (Khom Loy genoemd) in de lucht gelaten. Hiermee worden de problemen en het ongeluk van de Thai weggestuurd. De laatste jaren vindt dit ritueel ook plaats in andere delen van Thailand.

Wil je meer weten over het Loy Krathong festival in Thailand? Lees dan verder op onze pagina ‘Loy Krathong, feest van het licht’ en bekijk de video-opname.

Wil je weten waar in Thailand de meest bijzondere Loy Krathong festivals plaatsvinden? Lees dan ons weblogbericht ‘ Loy Krathong, waar in Thailand is dit festival het meest bijzonder?’