Lucratief investeren in Thailand

Thailand heeft zich ontwikkeld tot een westers land. De laatste decennia heeft Thailand een enorme vlucht genomen zijnde een westers land. Stond Thailand veertig jaar geleden nog bekend als een ontwikkelingsland, heden ten dage is het een van de Aziatische landen die het meest in opkomst zijn. De economie van Thailand is een van de snelst groeiende.

Naast de miljoenen buitenlanders die als toerist naar Thailand komen zijn gaan er ook veel om zakelijke redenen naartoe. Bijvoorbeeld om er een bedrijf te starten, goederen te importeren, te investeren, les te geven en nog veel meer!

Zo kan bijvoorbeeld het investeren in Thais onroerend goed aantrekkelijke rendementen opleveren. Maar, je moet wel goed voorbereid zijn en jezelf op de hoogte brengen van alle wetten en regels rondom investeren, want die zijn soms behoorlijk anders dan in ons eigen land.

Investeren met andere wetgeving

Voor het importeren van Thais handwerk moet je in Borsang (Chiang Mai) zijn.Je dient in Thailand natuurlijk wel rekening te houden met andere regels en een andere wetgeving. Informatie hierover lees je in de Wet- en regelgeving van Thailand en de Belastingwetgeving van Thailand. Je hierin verdiepen kan grote voordelen opleveren. Het kan het verschil maken tussen succes en falen.

Hoewel Thailand een gunstig klimaat heeft voor buitenlandse investeringen zal het succes van het zaken doen tevens sterk afhankelijk zijn van je vermogen om goed te kunnen omgaan met de opvattingen en gebruiken van de plaatselijke bevolking. Het kan een enorm voordeel opleveren om je te laten bijstaan door de Thai zelf. Op de pagina Zaken doen in Thailand lees je tips en informatie over het zaken doen in Thailand.

Het buitenlands betalingsverkeer in Thailand is gelukkig slechts aan een beperkt aantal restricties gebonden. Thaise en andere buitenlandse valuta mogen in Thailand vrij in- en uitgevoerd worden.

Nog meer redenen om te investeren

Buitenlanders vanaf 50 jaar kunnen in Thailand een retiree visum aanvragen. Behalve zakelijke investeringen kun je ook als particulier investeringen doen in Thailand. Zo kunnen buitenlanders vanaf 50 jaar oud een ‘Retirement Visum’ krijgen, waardoor je zonder problemen onafgebroken in Thailand mag verblijven. En met het hoge niveau van zorgverlening in Thailand is daarom investeren in een woning in Thailand zeker geen straf! En wil je toch niet hele jaar in Thailand blijven? Dan is het onderverhuren van je woning ook goed mogelijk, vanwege de vele toeristen die elk jaar naar Thailand komen. Bovendien betaal je voor het hebben van privévermogen in Thailand veel minder belasting.

Nieuwsgierig geworden naar Thailand en de mogelijkheden van het land? Als je er nog niet bent geweest begint je succes met een reis door dit prachtige land. Bekijk vooral ook de overige informatie op deze website en vergeet niet die reis te boeken!


 

 

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

Moody’s: financiële positie Thailand is sterk

ASEAN vierde grootste economie in 2050

Groeiprognose Thailand 3,8 procent

Thailand meest gelukkige land ter wereld

Economische verwachtingen Thailand 2015

stijgt-6-plaatsen-31-gcr”>Thailand stijgt 6 plaatsen tot 31 op GCR

Meer gerelateerde weblog- en nieuwsberichten