Bankzaken in Thailand

Geld wisselen en pinautomaten in Thailand

ATM (pinautomaten) zijn een bekend gezicht in Thailand.Bij de vele banken en wisselkantoren kun je snel en gemakkelijk geld wisselen. Ook tref je binnen de toeristische gebieden door geheel Thailand pinautomaten (ATM’s) aan die meestal voorzien zijn met het maestro/cirrus, VISA en MasterCard logo. Deze pinautomaten staan al in de aankomsthal van het vliegveld. De meeste pinautomaten hebben een Engelse gebruiksaanwijzing.

Ga je buiten de toeristische gebieden dan is het raadzaam om voldoende contant geld mee te nemen.

Het openen van een bankrekening in Thailand

Bankzaken regel je makkelijk bij de Thaise bankenAls je langer in Thailand verblijft, kan het handig zijn om bij een Thaise bank een rekening te openen. Je kunt dan geld opnemen zonder dat je daarvoor commissie betaald. Tevens hoef je dan niet op de wisselkoers te letten. Bij de meeste banken in Thailand werken wel Engelssprekende mensen die een bankrekening voor je in orde kunnen brengen.

Betalingsverkeer met Thailand

Het gebouw van de ‘bank of Thailand’ te Bangkok.Het in- en uivoeren van valuta in Thailand

De centrale bank, de Bank of Thailand (BOT), houdt in opdracht van het Thaise ministerie van Financiën toezicht op de handel in vreemde valuta. Het buitenlandse betalingsverkeer is slechts aan een beperkt aantal restricties gebonden. In principe kunnen alle convertibele valuta worden gebruikt. Valutatransacties moeten plaatsvinden door een geautoriseerde bank.

Thaise en andere buitenlandse valuta mogen vrij in- en uitgevoerd worden. Bij vertrek uit Thailand moeten geldbedragen in de lokale munt van 50.000 baht of hoger, worden gerapporteerd. Voor reizigers naar de buurlanden Laos, Myanmar, Cambodja, Maleisië en Vietnam geldt deze meldingsplicht voor bedragen vanaf 500.000 Thaise baht.

Bij een invoertransactie met een waarde boven de 500.000 baht (circa 11.086 euro) moeten importeurs, naast de overige invoerdocumenten, het Foreign Transaction Form aan de douaneautoriteiten overhandigen.
Het is buitenlanders toegestaan om in Thailand een rekening in vreemde valuta te openen. Repatriëring van kapitaal, winsten en dividenden is na aftrek van belasting toegestaan.

Betalingsvoorwaarden met Thailand

Als buitenlander kun je in Thailand eenvoudig een bankrekening openen.Beginnende exporteurs wordt aangeraden als betalingsvoorwaarde bij goederentransacties een onherroepelijk accreditief (L/C) te gebruiken. De betalingstermijn is meestal 60 of 90 dagen na leverdatum. Voor het openen van een L/C kan men terecht bij de vestigingen van Nederlandse banken.

Meer informatie:

 

Atradius is de enige kredietverzekeringsmaatschappij in Nederland.Exportkredietverzekering Atradius is de enige kredietverzekeringsmaatschappij in Nederland. Atradius verzekert betalingsrisico’s die Nederlandse bedrijven lopen bij binnen- en buitenlandse afnemers. Atradius is de enige kredietverzekeringmaatschappij in Nederland die politieke risico’s herverzekert bij de Staat. Tot politieke risico’s worden die risico’s gerekend, waarbij de kans op schade niet of nauwelijks te berekenen valt. Het gaat hier bijvoorbeeld om schade als gevolg van rampen of als gevolg van plotselinge wijzigingen in het overheidsbeleid van het land waarheen het bedrijf exporteert.

De verzekering van het leverancierskrediet kent verschillende vormen. Zo is er een verzekering voor kortlopende kredieten voor de export van bijvoorbeeld grondstoffen, halffabricaten, consumptiegoederen en diensten. Daarnaast zijn er middellang- en langlopende kredieten, bijvoorbeeld voor de export van zware kapitaalgoederen en voor de uitvoering van omvangrijke aannemingswerken. In bijna alle gevallen bestaat de mogelijkheid om naast het kredietrisico ook het fabricagerisico mee te verzekeren.

Het landenbeleid van Atradius wordt vastgesteld door de minister van Financiën. Dit gebeurt aan de hand van een advies van de Commissie Advisering Landenbeleid, de CAL. Doordat actuele ontwikkelingen van invloed zijn op het landenbeleid, worden de verzekeringsvoorwaarden die voor een land gelden, regelmatig geëvalueerd en zo nodig bijgesteld.

Meer informatie over exportkredietbeleid:

Atradius Credit Insurance N.V.
David Ricardosstraat 1
1066 JS Amsterdam
Telefoon: (020) 553 91 11
Fax: (020) 553 28 11
E-mail: customerservice.nl@atradius.com
Internet: www.atradius.nl

Bron: EVD-informatie

 

 

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

Openen van een bank-account in Thailand