Is het een goed idee om in juli in Thailand op vakantie te gaan?

De maand juli valt namelijk midden in het regenseizoen.

Juli is voor vele inwoners in Europa de belangrijkste vakantiemaand van het jaar. Velen gaan in deze maand voor enkele weken op vakantie. De een verblijft in eigen land of zoekt zijn vakantieplek elders in Europa. Anderen boeken een vakantie naar een verre bestemming zoals Thailand.

Degenen die in Thailand op vakantie gaan verblijven er gemiddeld zo’n twee weken. Tijdens dit verblijf worden er meerdere bestemmingen aangedaan. Een populaire invulling is om naar het strand en/of de eilanden te gaan en korte tijd in Bangkok en Chiang Mai te verblijven. De maand juli valt in Thailand echter midden in het regenseizoen. Is het dan juist wel een goed idee om in juli naar Thailand te komen?

Uitzondering vormt het onderste deel van de Golf van Thailand.

Het regenseizoen in Thailand loopt van mei tot oktober. In deze periode valt in het grootste deel van het land de nodige neerslag. Uitzondering vormt het onderste deel van het land aan de Golf van Thailand met inbegrip van de eilanden in de Samui archipel zoals Koh Samui, Koh Pha-ngan en Koh Tao, daar valt in november de meeste regen. Deze eilanden zijn in juli dus ideaal voor een strandvakantie en bieden een scala aan duikplekken en helder water dat geweldig is om te snorkelen.

Tijdens het regenseizoen regent het niet elke dag.

Meestal regent het tijdens het regenseizoen voor een uur in de middag, terwijl de rest van de dag warm en zonnig is.Daar het in juli niet elke dag regent en zeker ook niet de gehele dag zul je tijdens je vakantie in Thailand in feite weinig last hebben van de regen. Je kunt van tijd tot tijd te maken krijgen met zware buien, maar deze stoppen meestal binnen een uur waarna de zon weer voor de dag komt. Als je echt pech hebt kun je tijdens een verblijf van twee weken in Thailand in juli te maken krijgen met een paar regenachtige dagen. Meestal regent het voor een uur in de middag, terwijl de rest van de dag warm en zonnig is. Dit zijn natuurlijk generalisaties en het klimaat is wereldwijd meer en meer onvoorspelbaar. Niemand kan het weer garanderen. Zowel Bangkok als Chiang Mai hebben in juli te maken met bovenstaand weer. Gezien het warme en vochtige klimaat is het tijdens regenbuien beter een paraplu te gebruiken in plaats van een regenjas.

Op vakantie gaan in Thailand in juli heeft ook voordelen.

Het positieve aan het op vakantie gaan in Thailand in juli is dat er in deze periode minder toeristen zijn en de hotel prijzen een stuk lager zijn. Dat betekent dat je in heel Thailand in deze periode een goede accommodatie zult vinden tegen een redelijke prijs. Deze low-saison deal kun je zien als een pluspunt mocht je last hebben van de regen.

Wil je meer weten over het weer in Thailand? Lees dan verder op onze webpagina ‘Informatie over het klimaat in Thailand’.