Is Thailand een veilig land om te bereizen?

Thailand is een van de veiligste landen ter wereld.

Mede gezien de recente politieke onrust in Thailand hoor je van mensen die Thailand niet zo goed kennen vaak de vraag:  “Is Thailand een veilig land om te bereizen?”

Het antwoord kan kort zijn. Thailand wordt algemeen beschouwd als een van de veiligste landen ter wereld om te bereizen. Hieronder een aantal feiten waarom Thailand een veilig land is.

Weinig kans om in de problemen te komen.

De combinatie van een pacifistische Boeddhistische cultuur, oprecht vriendelijke mensen en een relatief stabiel klimaat maken Thailand tot een land waar je weinig kans loopt om tijdens je vakantie in de problemen te komen. De samenleving is zeer tolerant en homo’s worden algemeen geaccepteerd.

Wees preventief.

Hoewel criminaliteit in Thailand een gering probleem is bestaat ook hier, vooral in de grote steden, een bepaald risico van diefstal. Wees dus voorzichtig met je bezittingen en laat nooit iets van waarde zomaar achter in je hotelkamer. Gewelddadige misdrijven tegen buitenlanders zijn uiterst zeldzaam, dus je kunt op de meeste plaatsen in Thailand zowel overdag als ’s nachts vrij over straat lopen.

Lees hier verder over veiligheid in Thailand.