John Suwan viewpoint

 

Meest gave uitzichtpunt van Koh Tao

Koh Tao wordt vaak bezocht vanwege zijn natuurschoon en rust. Het meest bekend is het eiland echter om zijn uitstekende duikfaciliteiten. Het is een toffe duikbestemming voor duikers van alle niveaus. Men heeft weinig last van golfstromen en de duiklocaties liggen op 20 tot 45 minuten varen van het eiland.

Hoog boven de  Het eiland heeft verder super mooie stranden en baaien met vele leuke barretjes en restaurantjes. Daarnaast beschikt Koh Tao over een aantal indrukwekkende viewpoints vanwaar je een schitterend uitzicht het over het eiland en zijn natuurlijke omgeving.

Het meest gave viewpoint op Koh Tao is wel John Suwan viewpoint. Niet voor niets is het één van de meest gefotografeerde plekken op het eiland. Het uitzicht is hier echt geweldig. Het viewpoint is vernoemt naar twee pioniers: John en Suwan, die deze plek ontdekt hebben.

Hoe te bereiken

John Suwan viewpoint ligt in het zuiden van het eiland en is te bereiken vanaf Freedom Beach. Van hier voert een 500 meter steil pad naar boven. Je doet ongeveer 20 minuten om boven te komen. De route gaat dwars door de jungle en het laatste stuk over rotsblokken. Vanaf John Suwan viewpoint heb je een 360 graden panoramisch uitzicht over de natuurlijke schoonheid van Koh Tao waarbij je ook de eilanden Koh Phangan en Koh Samui kunt zien.

Aangezien de viewpoint privébezit is dien je een entree van 50 baht te betalen. Omdat je voor de toegang tot Freedom Beach ook 50 baht dient te  betalen, kost het je in totaal 100 baht. Maar dit bedrag is het uitzicht meer dan waard.

Als je de klim naar John Suwan gaat maken is het belangrijk dat je goede schoenen aanhebt. Neem ook een flesje water mee want de klim is best vermoeiend en op de route is verder niets te krijgen. De klim naar boven is overigens niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.