Kan Air biedt VIP vluchten in Thailand voor budget prijzen

Ongeëvenaarde lage prijzen voor exclusieve service.

Reizen per executive jet is niet langer het exclusieve domein van miljardairs, beroemdheden en andere VIP’s. Het Thaise Kan Air biedt luchtreizigers deze exclusieve service tegen tarieven van rivaliserende budgetmaatschappijen. De binnenlandse luchtvaartmaatschappij van Thailand, gevestigd in Chiang Mai, voert al langere tijd lijndiensten in de noordelijke regio van Thailand. Het routenet van Kan Air bestaat uit bestemmingen naar Pai, Mae Hong Son, Nan, Phitsanulok, Khon Kaen en Chiang Rai. Deze vluchten worde uitgevoerd met een Cessna Grand Caravan 208B met 12 zitplaatsen.

Van Chiang Mai naar Hua Hin en Ubon Ratchathani.

Vanaf 15 augustus heeft Kan Air vanuit Chiang Mai twee nieuwe interprovinciale routes aan haar netwerk toegevoegd, naar Ubon Ratchathani (oost Thailand) en de badplaats Hua Hin (zuid Thailand). De twee non-stop routes worden elke vrijdag en zondag bevlogen met een Beechcraft Premier I, een zes-zits luxe executive Jet welke Kan Air ook gebruikt voor chartervluchten van elite reizigers.

De service, de eerste in zijn soort in Thailand, worden gezien de exclusiviteit, snelheid en comfort aangeboden voor zeer lage prijzen ongeëvenaard door commerciële luchtvaartmaatschappijen. De tarieven voor beide vluchten die elke ongeveer 90 minuten duren, zijn zo weinig als THB 2.990 (ca. € 70) all inclusive voor de eerste twee geboekte stoelen en THB 3.490 (ca. € 80) voor de vier overige zetels.

Van Bangkok naar Mae Sot.

Een derde nieuwe route, welke vanaf 18 augustus aan de vliegroutes van Kan Air is toegevoegd, is Bangkok (Don Muang Airport) – Mae Sot, gelegen in het westen van Thailand bij de grens met Myanmar. De netto one-way tarieven voor deze route bedragen THB 1.590 (ca. € 35) voor de eerste twee geboekte stoelen en THB 1.790 (ca. € 40) voor de overige vier zitplaatsen.

Naast de drie nieuwe routes zal Kan Air later dit jaar nog een tweede route openen welke zal gaan van Bangkok (Don Muang Airport) naar Surin, gelegen in het oosten van Thailand.

Nieuwe routes per privé-jet zijn echter van tijdelijke aard.

De exclusieve vluchten per luxe zes-zits Premier I en bijbehorende lage tarieven bieden gewone reizigers een zeldzame kans om een privé-jet vlucht te ervaren. Echter, deze jet-service zal slechts tijdelijk zijn. Kan Air is van plan om in de loop van dit jaar de Premier I op de drie nieuwe routes te vervangen door ATR 72-500 turboprop vliegtuigen.

Voor meer informatie voor de vliegroutes van Kan Air en het boeken van tickets ga je naar de website van Kan Air.