Klassieke stoomtrein reis in Thailand

Over de ‘Death Railway’ tussen Bangkok en Nakhon Pathom.

Verblijf je op dinsdag 12 augustus 2014 in Bangkok dan heb je de unieke gelegenheid om een stoomtrein reis te maken over de beruchte ‘Death Railway’ tussen Bangkok en Nakhon Pathom. Aangezien het dan in Thailand Koninginnedag is deze dag er een feestdag. Je vertrekt die dag ’s ochtends in Bangkok om 8.00u vanaf treinstation Hua Lamphong (centraal station) en je komt die dag om 19.00u hier weer terug. De spoorlijn van Bangkok naar Nakhon Pathom maakt deel uit van de beruchte ‘Death Railway’ aangelegd door krijgsgevangen tijdens de Japanse bezetting in de Tweede Oorlog.

Nakhon Pathom ligt ongeveer 100 kilometer ten westen van Bangkok. De stad wordt algemeen gezien als de bakermat van het Boeddhisme in Thailand. In Nakhon Pathom staat de grootste pagode van Thailand (Wat Phra Pathom Chedi). Met zijn lengte van 127 meter steekt deze hoog boven de stad uit. Nakhon Pathom wordt door toeristen vooral bezocht als tussenstation voor hun toertocht naar de ‘Damnoen Saduak Floating Market’ en de ‘Bridge on the River Kwai’.

Waar koop je de tickets?

Retourtickets voor de klassieke stoomtrein reis kosten THB 222 (ca. € 5) en zijn te koop op alle treinstations in Bangkok. Je kunt voor deze reis ook eventueel een combinatieticket kopen van het retourticket in combinatie met een tour. Door de State Railways of Thailand (SRT) en de Tourism Authority of Thailand (TAT) worden hiervoor speciale packages aangeboden.