Koh Lanta, een alternatief voor het drukke Koh Phi Phi

Koh Lanta Yai is interessant voor de toeristen.

In het zuiden van Thailand, in de provincie Krabi, ligt het onbekende tropische eiland Koh Lanta. Koh Lanta maakt onderdeel uit van de Koh Lanta archipel, een 50-tal eilanden waarvan het merendeel onbewoond is.

De grootste twee eilanden zijn Koh Lanta Yai en Koh Lanta Noi. Voor de toeristen is Koh Lanta Yai het meest interessant.

De voorzieningen bevinden zich westkust.

Koh Lanta heeft prachtige witte zandstranden en er heerst een ontspannen sfeer. Het eiland wordt door toeristen steeds meer gebruikt als alternatief voor het nabijgelegen door toeristen overspoelde Koh Phi Phi.

De westkust is het belangrijkste toeristische gebied van Koh Lanta. Hier liggen de belangrijkste stranden en vind je accommodaties voor elk budget. Er is een aantrekkelijke keuze uit restaurants en bars. Ben je echter op zoek naar nachtelijk vertier dan kom je op Koh Lanta niet aan je trekken. De oostkust van Koh Lanta is vrij rotsachtig en het achterland hier bestaat veelal uit dichte mangrovebossen.

Activiteiten op Koh Lanta.

Ofschoon Koh Lanta een nog vrij onbekende bestemming is biedt het toch een verscheidenheid aan activiteiten. Enkele voorbeelden zijn duiken, snorkelen, kajakken, jungle- en olifanttochten en fietsen. Je kunt op Koh Lanta ook eventueel een scooter huren om op eigen gelegenheid het eiland te ontdekken.

Koh Lanta is alleen per veerboot te bereiken.

Vanuit Baan Hua Hin op het vasteland van Krabi vertrekken de veerboten naar Koh Lanta. Baan Hua Hin ligt ca. 70 kilometer ten zuiden van Krabi-town en is per taxi of minibus makkelijk te bereiken. Van november tot mei kun je ook vanaf de Chaofa pier in Krabi-town rechtstreeks per boot naar Koh Lanta reizen.

Vanuit Bangkok is Koh Lanta eenvoudig per vliegtuig en bus te bereizen.

Lees verder over het tropische eiland Koh Lanta & bekijk onze fotopresentatie.