Koh Lanta: minder bekend, echter nauwelijks onontdekt


Weg van het uitgaansleven.

Koh Lanta, een van de minder bekende eilanden in Thailand, is gelegen in de Andaman Zee voor de westkust van Thailand tussen de Phi Phi eilanden en het vasteland. Net als vele andere bestemmingen in de provincie Krabi, is Koh Lanta vooral bekend om zijn duiken en lange witte zandstranden. Hoewel het eiland minder bekend is, is het echter nauwelijks onontdekt.

Koh Lanta is vooral populair voor toeristen die op zoek zijn naar een vakantiebestemming weg van het uitgaansleven. Het wandelen aan het strand en genieten van de prachtige zonsondergangen is voor hen belangrijker dan drinken en dansen. Echter, het eiland huisvest tal van bars (veel Engelse en Ierse) en ook de locale bevolking weet echt wel hoe te feesten.


Aantrekkelijke witte zandstranden en oude tropische jungle.

Hoewel de economie van Koh Lanta voor 90% afhankelijk is van het toerisme zijn er relatief strenge bestemmingsplannen van kracht. Zo zet zijn status als nationaal park een limiet aan het aantal onaangename ommuurde resorts die het landschap zouden kunnen verwoesten. Als gevolg van de beperkingen in de bestemmingsplannen vind je op het eiland veel eenvoudige basic bamboe bungalows naast het strand.

De belangrijkste stad van Koh Lanta is Ban Saladan. Deze havenplaats ligt op de noordpunt van het eiland en wordt bediend door veerboten vanuit Krabi, Phuket en Koh Phi Phi. Het eiland herbergt een aantal aantrekkelijke witte zandstranden, een prachtig landschap met ruige beboste heuvels en oude tropische jungle. De belangrijkste stranden liggen aan de westkant van het eiland, het grootste is Klong Dao, Pra-Ae (Long Beach) en Klong Khong. Aan de zuidkant vind je nog een aantal minder toegankelijke stranden. De meest nabijgelegen duikplekken zijn Hin Daeng, Hin Muang en koh Ha.

Wil je meer weten over Koh Lanta? Lees dan verder in ‘Koh Lanta, poederzacht strand en groene jungle’ en bekijk er mijn foto-presentatie.