Koh Tao gekozen tot top 10 van beste eilanden wereldwijd

5 Thaise eilanden in de Aziatische top 10.

Koh Tao is door de lezers van de reis-website TripAdvisor gekozen als een van de 10 beste eiland bestemmingen wereldwijd. Het eiland, dat zeer populair is bij duikers, wordt in de categorie beste eilanden van Azië zelfs gerangschikt als de nummer één. In de Aziatische top 10 staan verder nog geclassificeerd de Thaise eilanden Koh Phangan (3), Koh Lanta (4), Phuket (7) en Koh Samui (9).

Koh Tao is het meest noordelijk bewoonde eiland van de Samui Archipel, eilanden groep gelegen in de Golf van Thailand voor de kust van de provincie Surat Thani. Het eiland ontleend zijn naam aan haar gelijkenis met de vorm van een schildpad (tao in Thai) en het feit dat het een belangrijke broedplaats is voor zeeschildpadden.

Bijzonderheden Koh Tao.

De schoonheid van het met palmbomen bedekte Koh Tao wordt bepaald door witte zandstranden beschut door steile heuvels en 300 zonnedagen per jaar. De meeste bezoekers van Koh Tao brengen tijdens hun verblijf op het eiland ook een bezoek aan Koh Nang Yang, een klein eilandje gelegen aan de noordelijke punt van Koh Tao.

Bijzonderheden over Koh Tao die door de lezers van TripAdvisor het meest gekwalificeerd worden zijn: Tranquil Sai Nuan Beach (zuidwesten van het eiland), meester-duikerscursus, en restaurant The Gallery (Sairee Beach)

Top 10 beste eilanden wereldwijd:

  1. Ambergris Caye (Belize)
  2. Providenciales, Turks- en Caicoseilanden (eilandengroep in Noord-Atlantische Oceaan)
  3. Bora Bora (Frans Polynesië)
  4. Marco Island (Florida)
  5. Lewis en Harris (Schotland)
  6. Naxos (Griekenland)
  7. Aitutaki (Cookeilanden)
  8. Nosy Be (Madagascar)
  9. Easter Island (Chili)
  10. Koh Tao (Thailand)

Op onze webpagina ‘Koh Tao’ lees je meer informatie over dit populaire eiland in de Samui archipel.