Koh Tao wordt volwassen

Van kokosnootplantage naar toeristen- en duikcentrum.

Een van de best bewaarde geheimen van Thailand is de ontwikkeling van Koh Tao, een klein eiland in de Golf van Thailand, 80 km ten zuidoosten van de provincie Chumphon en 60 km ten noorden van het toeristeneiland Koh Samui.

Veel van de oudere bewoners van Koh Tao zijn ruim 40 jaar geleden vanaf Koh Samui naar hier gekomen op zoek naar nieuw land voor kokosnootplantages. De heuvelachtige en vruchtbare grond van Koh Tao was voor hen voldoende om door de jaren heen hier het leven te maken. De laatste 15 jaar is het eiland uitgegroeid tot een belangrijk en interessant toeristen- (vooral voor backpacker de brigade) en duikcentrum.

Belangrijkste stranden van Koh Tao.

De belangrijkste pier voor de veerboten en catamarans vind je op Koh Tao in Mae Haad. In het gebied rond Mae Haad bevinden zich ook de meeste hotels, winkels, restaurantjes, barretjes en de typische Thaise massagesalons. De meeste voorzieningen zijn gelegen op Sairee Beach, het langste en drukste strand van Koh Tao. Chalok Bankao is het tweede drukste centrum op Koh Tao en bevindt zich in het zuiden van het eiland.

Fantastische en interessante duikplekken.

Naast de ongerepte natuur en prachtige witte stranden biedt Koh Tao fantastische en interessante duikplekken(zowel diepe als ondiepe plekken) Aangezien er weinig stroming is zijn de wateren rondom Koh Tao bovendien ideaal voor de beginnende duiker. Op het hele eiland vind je dan ook tal van duikscholen en duikresorts. Voor iets meer dan THB 8.000 (ca. € 200) boek je een vierdaagse open duikcursus inclusief verblijf in een duikresort.

Wil je meer weten over Koh Tao? Lees dan verder op onze webpagina ‘Koh Tao’ en bekijk hier tevens de video ‘Koh Tao, scuba paradise in Thailand’.