Koning Thailand verlaat na 4 jaar het ziekenhuis

Ook koningin Sirikit mag ziekenhuis verlaten.

De Thaise koning Bhumibol heeft na een behandeling van bijna 4 jaar het Siriraj ziekenhuis in Bangkok verlaten. Koning Bhumibol, 85 jaar oud en ’s werelds langs regerende monarch, werd in 2009 in het ziekenhuis opgenomen wegens een longinfectie. De koning werd vergezeld door de 80 jarige koningin Sirikit, die ook al meer dan een jaar in het ziekenhuis verbleef. Zij werd in juli 2012 opgenomen voor wat artsen omschreven als een verminderde bloedtoevoer naar de hersenen.

Koning en koningin reizen per auto naar paleis te Hua Hin.

De koning en koningin van Thailand zijn vanuit het Siriraj ziekenhuis in Bangkok per auto naar het Klai Kangwon Palace in de zuidelijke badplaats Hua Hin gereisd. In deze residentie woonde het koninklijk paar voornamelijk vóór hun ziekenhuisopnames. Duizenden Thais, gekleed in de Koninklijke kleuren geel en roze, stonden langs de route om de Koninklijke colonne te begroeten. De koning van Thailand speelt geen officiële politieke rol maar wordt alom gerespecteerd als een verenigend persoon in het land.

Wil je meer weten over koning Bhumibol van Thailand? Lees dan verder op onze webpagina ‘Informatie over het koningshuis van Thailand’.