Kookcursus Thai in Chiang Mai

Je maakt kennis met de Thaise ingrediënten en de kookmethodes.

Op veel plaatsen in Thailand worden kooklessen Thai aangeboden. De bekendste en prachtigste plek om een kookcursus in Thaise gerechten te volgen is Chiang Mai. Er zijn in Chiang Mai diverse kookscholen die halve en hele daagse programma’s aanbieden. De half daagse kookcursus is het meest gangbare. Tijdens een kookcursus Thai in Chiang Mai maak je kennis met de Thaise ingrediënten en de kookmethodes. Alvorens je met bereiden van de gerechten begint bezoek je eerst een locale versmarkt waar de benodigde ingrediënten worden ingekocht.

Kies een school die met kleine groepen werkt.

In een half daagse kookcursus worden zo’n vier Thaise gerechten voorbereid, meestal curry pasta, een groene of rode curry en nog twee gerechten die ter plekke door de groep gekozen worden. Wil je in Chiang Mai een kookcursus volgen dan is het raadzaam om een kookschool te kiezen die met kleinere groepen werkt. Grotere groepen kunnen vaak leiden tot minder persoonlijke aandacht.

De half daagse kookcursus in Chiang Mai begint meestal om 9.00u en eindigt omstreeks 13.30u. Tijdens de lunch worden de zelf voorbereide gerechten genuttigd. De prijzen voor de kookcursus variëren van THB 700 (ca. € 17) tot THB 1000 (ca. € 24). De prijzen zijn inclusief ingrediënten, kookboek en vervoer in de stad.