Kopen of huren van een huis of appartement in Thailand

Prijzen van een huis en appartement zijn in Thailand goedkoop.

De prijs van een huis of appartement in Europa is de afgelopen decennia flink gestegen. Zowel de bouwkosten van het huis of appartement evenals de grondprijs zijn alsmaar gestegen. Hoewel de onroerend goed markt in Europa op dit moment enigszins onderdruk staat zal de prijs die je er over pakweg tien jaar betaald voor het kopen of huren van een huis of appartement een stuk hoger zijn dan die van nu.

Vergeleken met Thailand zijn de prijzen van een huis of appartement in Europa behoorlijk hoog. Neem bijvoorbeeld de gemiddelde m² prijs voor een huis of appartement in een Europese stad, deze ligt op dit moment rond de € 7.000,-. In Bangkok betaal je ongeveer THB 100.000,- (€ 2.400,-). Hiervoor koop je een prachtig appartement in een nieuw gebouw met zwembad, fitnessruimte en een sauna.

Vele buitenlanders hebben in Thailand een huis of appartement.

De onroerend goed markt in Thailand is op dit moment erg aantrekkelijk en de procedures rond het kopen of huren van een huis of appartement zijn vrij makkelijk. Vele inwoners uit Europa en de VS zijn inmiddels aangetrokken door de kwaliteit van leven, het goedkope levensonderhoud en het aangename tropische klimaat van Thailand en hebben er een huis of appartement gekocht of gehuurd.

Welke aspecten zijn bepalend voor de koop- of huurprijs.

In de grote en populaire plaatsen van Thailand wordt de hoogte van de huur of koopprijs van het huis of appartement sterk bepaald door de locatie. Verder zijn de leeftijd, grootte en of het huis of appartement wel of niet is ingericht ook medebepalend voor de prijs. Wil je een huis of appartement in Thailand huren dan wordt de hoogte van de huurprijs ook bepaald dor de contractsduur. In de regel betaal je minder naarmate je langer huurt.

Huis of appartement met servicedienst.

Ben je voornemens om in Thailand een huis of appartement te kopen of te huren en het minder dan 12 maanden per jaar te bewonen, dan is het raadzaam te overwegen om een huis of appartement met een servicedienst te nemen. Voor een relatief klein bedrag wordt je huis of appartement tijdens je afwezigheid dan schoon en netjes gehouden.

Wil je meer weten over het kopen of huren van een huis of appartement in Thailand? Lees dan verder op onze website in ‘Onroerend goed in Thailand’?