Lange wachtrijen luchthavens Bangkok

Te weinig immigration ambtenaren.

De vaak lange wachtrijen bij immigration (douane) formaliteiten die de afgelopen jaren zijn ontstaan op de Bangkokse luchthavens Suvarnabhumi en Don Muang, zijn voor bezoekers aan Thailand een bron van frustratie. De Thaise autoriteiten hebben verschillende pogingen gedaan om zaken te verbeteren, maar tot op heden hebben deze niet het gewenste resultaat opgeleverd.

Nieuwe technologieën en passagiers die hun aankomst- en vertrekformulier nog niet hebben ingevuld zorgen voor veel oponthoudt. De belangrijkste oorzaak lijkt echter te zijn dat er te veel passagiers en te weinig immigration beambten zijn. Thailand is met een sterke toename van bezoekers het slachtoffer van zijn eigen succes. Beide luchthavens in Bangkok lopen verder dan hun eigen capaciteit.

Om de procedures op de luchthavens te bespoedigen wordt er gewerkt aan een herziening van het aankomst- en vertrekformulier en zullen de poortjes voor automatische paspoortcontrole, welke normaal gesproken alleen voor Thaise onderdanen zijn voorbehouden, ook open te stellen voor paspoorthouders uit Singapore en Hong Kong. Daarnaast zullen er extra immigration ambtenaren in dienst worden genomen.

Wees voorbereid op wachtrijen luchthavens Bangkok.

Reis je binnenkort naar Thailand bereid je in ieder geval voor op mogelijke wachtrijen bij immigration. Behalve er voor te zorgen dat je aankomst- en vertrekkaart is ingevuld alvorens je bij de wachtrij aansluit, kun je niet veel doen. Zorg er daarnaast ook voor dat je extra tijd neemt voor de immigration formaliteiten wanneer je vanuit Bangkok vertrekt met een internationale vlucht.