Leuke dingen om te doen in Bangkok

Drie leuke suggesties.

Ben je voornemens een bezoek te brengen aan  Bangkok of heb je de reis al geboekt, dan geven we je in dit artikel een aantal suggesties van leuke dingen die je in de ‘stad der engelen’ zou kunnen ondernemen.

Bezoek het Grand Palace en Wat Pho

Het Grand Palace en zijn buurman Wat Pho zijn een van de meest bezochte toeristische plekken van Bangkok. Dat is niet verwonderlijk want ze behoren echt tot  ’s werelds mooiste gebouwen.  Al het goud, keramische tegels en sierlijke standbeelden maken een onvergetelijke indruk. In Wat Pho is een van ’s werelds grootste Boeddhabeelden gehuisvest, de liggende Boeddha. Dit beeld is meer dan 43 meter lang en 15 meter hoog.

.

Maak een fiets tour door de stad

Een van de meest populaire dingen om in Bangkok te doen is het maken van een fietstocht. De fiets tour slingert door de zijstraten en steegjes van Bangkok en laat je lokale plekken en illustraties van de stad zien die je als toerist hier zelden te zien zult krijgen. Je kunt een tour van een hele of halve dag nemen.

.

Boottocht op de Chao Praya rivier

Een boottocht op de Chao Praya rivier, de rivier die dwars door de stad stroomt, is nog steeds een fantastische activiteit. Het is niet alleen erg leuk, het is ook belachelijk goedkoop. Voor een ticket met de Expressboat betaal je afhankelijk van de afstand tussen de 9 en 32 baht. Aan de rivieroever liggen diverse pieren waar je kunt op- of afstappen om zo een goede indruk van de stad te krijgen, de sfeer te proeven en de talrijke bezienswaardigheden te bezoeken.

Je kunt ook je eigen privé long-tail boot huren en je eigen tocht langs de pieren maken. Voor enkele uren betaal je slechts een paar honderd Baht.

.

Dit zijn slechts drie van de vele leuke dingen je kunt doen in Bangkok. Voor meer leuke ideeën ga je naar onze webpagina ‘Activiteiten en bezienswaardigheden in Bangkok’. Of bekijk onze video: ‘Bangkok, Top 5 things to do’.