Loy Krathong 2013

TAT organiseert activiteiten in de populaire toeristische bestemmingen.

Ook dit jaar worden er tijdens het Loy Krathong in de populaire toeristische bestemmingen in Thailand diverse festiviteiten georganiseerd. Het Loy Krathong valt dit jaar op 17 november en zal naar verwachting levendig gevierd worden ondanks de aanhoudende politieke protesten in Bangkok.

De Tourism Authority of Thailand (TAT) neemt het heft in handen als gastheer van de festiviteiten die in de vooraanstaande toeristische plaatsen van Thailand worden georganiseerd. Activiteiten in Bangkok in de periode 15 – 17 november zijn o.a. een klank- en lichtspel, een concert en vuurwerk vanaf Asiatique the Riverfront. Alle 28 openbare parken van de Thaise hoofdstad worden opengesteld om een ieder de gelegenheid te bieden hun ‘krathong’ (zelf gemaakt vaartuigje) te water te laten. In andere populaire bestemmingen zoals Sukothai, Ayutthaya en Tak zullen feestvierders hun krathong laten drijven op de grote rivieren. In Chiang Mai wordt in deze periode het Yi Peng gevierd, de noordelijke versie van Loy Krathong. Hier vinden de festiviteiten onder meer plaats bij Tha Phae Gate en het Lanna Local Museum.

Vanwege overlijden Opperste Patriarch een meer ingetogen Loy Krathong.

Vanwege het overlijden van Zijne Heiligheid Somdet Phra Nyanasamvara, de Opperste Patriarch van Thailand, had de TAT eerder besloten om alle activiteiten met betrekking tot het Loy Krathong op te schorten. Later is echter besloten om het festival op een meer ingetogen schaal te organiseren. De schorsing van het gehele festival zou waarschijnlijk de inkomsten uit het toerisme teveel beschadigen.

Wil je meer weten over het Loy Krathong? Lees dan verder op onze webpagina ‘Loy Krathong, feest van het licht’.