Luchtkwaliteit Bangkok beste van 28 wereldsteden

Air Quality Index oktober 2015.

Volgens de Air Quality Index (AQI) heeft de Thaise hoofdstad Bangkok het laagste niveau van luchtvervuiling van 28 steden in 19 onderzochte populaire vakantielanden.

Het onderzoek, uigevoerd afgelopen oktober, vergeleek 28 wereldsteden met hun luchtkwaliteit en temperatuur. De daaruit voortvloeiende Air Quality Index is gebaseerd op de luchtverontreinigende stoffen en de nadelige gevolgen voor de volksgezondheid en het milieu. De Air Quality Index adviseert reizigers die naar steden reizen met een indexcijfer van 151 of hoger, inspannende activiteiten zoveel mogelijk te vermijden.

Beijing wordt beschouwd als ‘gevaarlijk’.

Dubai heeft in de Air Quality Index een cijfer van 222 en wordt beschouwd als ‘zeer ongezond’, terwijl het Chinese Beijing met een indexcijfer van 328 als ‘gevaarlijk’ wordt beschouwd voor mens en milieu.

De stad met het laagste niveau van luchtverontreiniging is Bangkok (indexcijfer 18), gevolgd door Washington DC (24) en San Francisco en Madrid, beiden opgenomen met een indexcijfer van 25. Amsterdam wordt met een indexcijfer van 66 beschouwd als ‘gemiddeld’.

Lees hier verder voor een volledig overzicht van de 28 wereldsteden en hun luchtkwaliteit.