Het Lumpini Park is het groene hart van Bangkok. Het Lumpini Park is het Central Park van Bangkok

Het Lumpini Park, ook wel het Central Park van Bangkok genoemd, is het groene hart van de stad. Het park is ongeveer 56ha groot en wordt door de inwoners van Bangkok gebruikt om de drukte van de stad te ontvluchten.

Het Lumpini Park, ook wel geschreven als Lumphini Park, werd aangelegd in de jaren 20 van de vorige eeuw door koning Rama VI. Aan de zuidwestelijke entree van het park staat een standbeeld van deze koning Rama. Het park is vernoemd naar Lumbini, de geboorteplaats van Boeddha in Nepal.

In het Lumpini Park wordt vele sporten beoefend zoals aerobics.In het Lumpini Park worden vaak openlucht concerten gegeven

Er worden in het Lumpini park vele sporten beoefend zoals joggen, aerobics, skaten en fietsen. Midden in het park bevindt zich een groot kunstmatig meer waar je eventueel een boot kunt huren Door de inwoners van Bangkok wordt het Lumpini park vaak gebruikt om samen met familie of vrienden gezellig te picknicken. Op zondag wordt er in het park vaak een openlucht concert gegeven. Hoogtepunt is de jaarlijkse concertserie ‘Concert in the Park’, verzorgt door het Bangkok Symphony Orchestra. In het park is een rookverbod en honden zijn verboden.

In het kunstmatig meer van het Lumpini Park kun je een boot huren.

Waar ligt het Lumpini Park?

Het Lumpini Park bevindt zich in het stadsdeel Silom aan de Palm Garden in Pathumwan.

Skytrain: station Sala Daeng en Metro: station Lumphini

 

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

“Concert in the Park” Bangkok weer terug 

Openlucht concerten Bangkok Symphony Orchestra