Maeklong Railway Market heropent op 1 april

Beroemde markt op het spoor nabij Bangkok.

De populaire Maeklong Railway Market in het stadje Samut Songkhram zal op 1 april weer heropend worden. Het afgelopen jaar zijn er uitgebreide herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan het 33 kilometer lange traject tussen Samut Sakhon en Samut Songkhram. Aanvankelijk zouden de herstelwerkzaamheden aan de beroemde spoorlijn in november vorig jaar afgerond zijn, maar vanwege enkele tegenvallers heeft het enkele maanden langer moeten duren.

Deze bijzondere markt, welke letterlijk wordt gehouden op het spoor, is de laatste jaren uitgegroeid tot een bekende toeristische attractie. Telkens wanneer er een trein passeert, moeten de standhouders hun producten van het spoor halen en de luifels van hun marktkramen intrekken. De Maeklong Railway Market wordt vooral bezocht als onderdeel van een dagtour vanuit Bangkok.

Wil je meer weten over de Maeklong Railway Market? Lees dan verder op onze informatiepagina ‘Maeklong Railway Market, unieke markt op de spoorlijn’ en bekijk er de videopresentatie van de trein die er de markt passeert.