Meer grensoverschrijdende bus lijnen tussen Thailand en Laos

Zeer tevreden over bestaande grensoverschrijdende bus diensten.

Naar aanloop van de ASEAN Economische samenwerking (AEC) in 2015 hebben Thailand en Laos aangegeven voornemens te zijn om de komende twee jaar meer grensoverschrijdende bus lijnen te openen. In een gezamenlijke persconferentie in Chiang Mai is de update aangekondigd van de Thai-Lao samenwerking op het gebied van grensoverschrijdend vervoer. Beide partijen waren zeer tevreden over de algemene resultaten van de werking van hun grensoverschrijdende bus diensten op de eerste negen routes in het afgelopen jaar.

Toekomstige nieuwe bus lijnen tussen Thailand en Laos.

Tegen het eind van dit jaar zullen nog twee nieuwe grensoverschrijdende bus lijnen tussen Thailand en Laos gelanceerd worden. De eerste nieuwe bus lijn zal beide hoofdsteden, Bangkok en Vientiane, met elkaar verbinden. De tweede zal Bangkok en Ubon Ratchatihani (in het noordoosten van Thailand) verbinden met Pakse in Laos.

Verder hebben de Thaise en Laotiaanse autoriteiten aangekondigd dat zij voornemens zijn om volgend jaar een bus lijn te openen tussen Chiang Khong en Chiang Rai in het noorden van Thailand en het Bokaew gebied in Laos. Deze bus lijn zou operationeel moeten zijn zodra de nieuwe Thai-Lao Friendship Bridge in het noorden van Thailand is voltooid.