Mis hem niet: Royal Barge Procession Bangkok

24 oktober 2019

De Royal Barge Procession (Royal Katlin Ceremony) is een zeldzaam spektakel dat alleen bij speciale gelegenheden wordt gearrangeerd. Als laatste evenement t.g.v. de kroning van koning Rama X vindt dit bijzondere schouwspel plaats op donderdag 24 oktober 2019. Op die dag vertrekt de koning op de Wasukri pier per boot naar Wat Arun (Tempel van de Dageraad) om aldaar de gewaden aan de boeddhistische monniken te presenteren. De koning wordt begeleid door 52 schepen welke worden aangedreven door zo’n 2.200 roeiers. De lengte van de route bedraagt 4,2 kilometer welke in ongeveer 50 minuten wordt bevaren.

Voorafgaand aan deze ceremonie zullen er een aantal repetities worden gehouden. In de periode 22 augustus tot 10 oktober 2019 staan 10 repetities gepland. Verder zullen er twee volledige generale repetities volgen op 17 en 21 oktober 2019.

Verblijf je gedurende deze periode in Bangkok dan moet je zeker gaan kijken! Het zou zonde zijn als je dan niets van dit bijzondere en zeldzame spektakel zou meekrijgen.

Wil je meer weten over de Royal Barge Procession? Lees dan verder in mijn artikel ‘Royal Barge Procession, exclusieve oude Thaise  traditie’ en bekijk er de foto presentatie.