De mooiste badplaatsen van Thailand

De skyline van Hua Hin.De Thaise kustlijn bestaat uit in totaal 3.219 kilometer. Het is dan ook niet gek dat er langs die kustlijn een aantal hele mooie badplaatsen zijn gekomen met een aantal wereldberoemde stranden. Badplaatsen zijn de perfecte bestemming voor een vakantie met zon, zee en strand. Omdat er zoveel keuze is voor jouw vakantie in Thailand is, hebben we een lijstje gemaakt van de mooiste. Het maakt niet uit wat voor vakantie je het liefst hebt, Thailand heeft het allemaal.

Hua Hin

Door de aanleg van een spoorlijn vanuit Bangkok, werd Hua Hin de eerste badplaats van Thailand. Hua Hin heeft alles. Van een gezellige avondmarkt tot uitgestrekte golfterreinen voor de sportliefhebbers, een strand van maar liefst acht kilometer lang en een aantal van de mooiste hotels van Thailand. Voor ieder wat wils dus. Zelfs de Thaise Koninklijke familie kan het niet laten regelmatig te bezoeken. De Koninklijke familie is als sinds 1920 een vaste bezoeker.

Pattaya

Ook Pattaya is een zeer bekende badplaats in Thailand. Vanuit Bangkok ben je in ongeveer 2,5 uur in deze zonnige badplaats, maar de trein is ook een optie. Het is een plaats met veel afwisseling, naast toerisme is er veel zakelijke activiteit, dit zorgt voor een internationale mix aan inwoners en activiteiten. Langs de baai ligt een strand van enkele kilometers lengte. Aan de noord- en zuidkant van de baai liggen rotsachtige heuvels.

Cha-am

Cha-am ligt hemelsbreed recht tegenover Pattaya, een aantal kilometer ten Noorden van Hua Hin. Cha-am is van origine een klein vissersdorpje dat in de jaren tachtig steeds meer heeft ontwikkeld om toeristen te trekken. Het vissersverleden van dit dorp zorgt ervoor dat er tal van fantastische restaurants zijn. Voor de culinaire reiziger die houdt van geode hotels is dit the place to be!

Phra Nang Beach

Phra Nang Beach ligt een stuk zuidelijker dan alle badplaatsen die aan bod gekomen zijn. De natuur is er werkelijk verbazingwekkend en dan met name de helderblauwe zee en de rotspartijen die uit het water verrijzen. Het dorpje is van alle voorzieningen voorzien, waardoor je hier gerust meer dan een week kunt vermaken. De prijzen van de resorts en hotels zijn voor Thaise begrippen hoog, dus bereid je voor op een wat duurdere week dan je gewend bent van Thailand.