Wat is het mooiste eiland van Thailand?

Individuele smaak en stijl.

Een vraag die je vaak hoort is: Wat is het mooiste eiland van Thailand? Gezien het grote aantal van prachtige eilanden om uit te kiezen is het bijna onmogelijk om deze vraag te beantwoorden. Voor een groot deel zal het antwoord afhangen van de individuele smaak en (reis)stijl. Misschien is voor jou het ideale eiland de plek waar je dagen kunt luieren in een hangmat met weinig meer dan een goed boek en het geluid van de golven van de zee. Of misschien wil je een luxe hotel met zwembad en een snelle Wifi verbinding.

Hieronder hebben wij een selectie gemaakt van een aantal prachtige eilanden en stranden in Thailand. Hoewel Thailand beschikt over nog zoveel meer eilanden, kan deze lijst je wellicht helpen bij een eventuele keuze naar het voor jou mooiste eiland van Thailand. We hebben getracht om in de selectie een grote diversiteit op te nemen.

Meer informatie over de eilanden in Thailand lees je op onze informatiepagina ‘Thaise eilanden’.

Phuket

Samen met Koh Samui behoort het eiland Phuket tot de meest populaire eiland bestemmingen in Thailand. De internationale luchthaven van Phuket en vluchten die vanaf hier aansluiten op vele andere locaties in Thailand maken van het eiland een multi-bestemming. Hoewel de goede toeristische ontwikkeling op Phuket niet iedereen zal aanspreken, heeft het eiland veel terugkerende bezoekers. Phuket kent aantal prachtige stranden en daarnaast liggen er nog vele binnen handbereik via een dagtocht naar de nabijgelegen eilanden.

Koh Yao Noi

De stranden op Koh Yao Noi zijn van een gemiddeld niveau, maar het uitzicht vanaf hier over de Andamanse Zee is subliem. Het eiland is niet alleen gericht op het toerisme waardoor de lokale sfeer op Koh Yao Noi nog goed voelbaar is.

Koh Phi Phi

Het valt niet te ontkennen dat de natuur is op Phi Phi geweldig is. Koh Phi Phi en de nabijgelegen eilanden zoals Bamboo Island zijn werkelijk verbluffend. Het grote nadeel is echter het grote aantal toeristen dat naar hiertoe afdaalt. De grootste trekpleister is het iconische Maya Bay, beroemd vanwege de film ‘The beach’.

Koh Lanta

Koh Lanta is een van de Thaise eilanden dat een aanbod heeft voor iedereen. Hoewel het een populair toeristeneiland is, is het erin geslaagd om zijn relaxte aantrekkingskracht te behouden. Met een verscheidenheid aan aangename stranden, een goede prijs-kwaliteitverhouding en betrouwbare verbindingen met het vasteland en andere omringende eilanden, is Koh Lanta een solide keuze voor gezinnen, individuele reizigers en koppels.

Koh Ngai

Er is op Koh Ngai weinig te doen, maar waarom zou je verder iets willen met dergelijke prachtige uitzichten?. Het eiland heeft een romantische setting en daardoor een reputatie als toevluchtsoord voor liefdespaartjes. De prijzen op Koh Ngai zijn niet goedkoop, maar het uitzicht daarentegen is onbetaalbaar.

Koh Mook

Zodra je op Koh Mook bent zul je meteen merken dat dit naast een toeristeneiland ook een werkeiland is voor de visserij en rubberboom plantages. Koh Mook is de thuisbasis van de beroemde Emerald Cave en biedt een goede mix aan accommodaties in een ​​reeks van prijsklassen.

Koh Kradan

Koppels op zoek naar een romantisch uitje moeten eens een kijkje gaan nemen op Koh Kradan. Het aanbod van accommodaties zijn op dit compacte en kleine eiland beperkt, waardoor het een exclusieve uitstraling heeft. Een paar uur per dag is het drukker op Koh Kradan, wanneer een deel van het strand wordt bezocht door dagjesmensen die op snorkeltour zijn. Maar na deze tijdelijke verpozing wordt Koh Kradan vervolgens weer achtergelaten in glorieus isolement.

Koh Lipe

Koh Lipe trekt een mix van volwassen reizigers, jonge backpackers en koppels. De populariteit van het eiland is de laatste jaren sterk toegenomen met als gevolg dat Koh Lipe steeds meer ontwikkeld is geworden. Maar het blijft een mooie locatie. Koh Lipe is ook een goed startpunt om een ​​aantal van de andere eilanden in het Tarutao National Marine Park nader te verkennen.

Koh Adang

Een snelle longtail boottocht over de prachtige turquoise wateren rond Koh Lipe brengt je naar het onontwikkelde Koh Adang. Het is een ruig eiland met een prachtige wit zandstrand. Alleen dit al maakt een bezoek aan Koh Adang meer dan de moeite waard.

Koh Chang

Koh Chang biedt een beetje van alles. Er zijn bars en een low-key party scene op sommige stranden, terwijl andere strandgebieden weer minder ontwikkeld zijn en meer geschikt zijn voor diegenen die op zoek zijn naar een rustig toevluchtsoord. Met het geweldige aanbod van schaal-en schelpdieren, prachtige stranden en prachtige zonsondergangen is Koh Chang een ideale uitvalsbasis om meer van de nabijgelegen eilanden in de archipel te verkennen.

Koh Si Chang

Niet te verwarren met het veel grotere Koh Chang dat verder naar het oosten ligt, is het verkleinwoord eiland Koh Si Chang snel en gemakkelijk te bereiken vanaf Bangkok of Pattaya. Desondanks krijgt het eiland relatief weinig buitenlandse toeristen. Dat komt wellicht omdat het eiland niet over de zachte zandstranden en de natuurlijke schoonheid beschikt als vele andere Thaise eilanden. Maar Koh Si Chang staat garant voor een interessante korte vakantie waar je het Thaise eiland leven zult ervaren zonder de toeristen.

Koh Samui

Ko Samui, een eiland geschikt voor alle leeftijden en alle reisstijlen, is een van de meest populaire bestemmingen in Thailand. De goede bereikbaarheid en het uitstekend aanbod van accommodaties en prachtige stranden, maakt dat Koh Samui zo favoriet is bij een breed scala bezoekers.

Koh Phangan

Het is een schande dat Koh Phangan vaak wordt afgedaan als een bestemming louter en alleen voor backpackers en party animals. Hoewel het eiland het meest bekend is om zijn Full Moon Party, biedt Koh Phangan echter veel meer. Zo herbergt het eiland een aantal prachtige (rustige) stranden en biedt het een aantal verfijnde accommodaties.

Koh Tao

Koh Tao is hét snorkel- en duikeiland van Thailand. Direct na de branding tref je hier de mooiste koraalriffen met vele tropische vissen aan. Met zijn mooie baaien, prachtige zandstranden en groene heuvels kun je er boven water een geweldige tijd hebben. De uitgaansmogelijkheden zijn op Koh Tao beperkt, dus feestvierders hebben hier weinig te zoeken.

Koh Nang Yuan

Het idyllische Koh Nang Yuan ligt vlak tegen Koh Tao aan en bestaat uit een set van drie eilandjes die door zandheuvels met elkaar verbonden zijn. Het is een uniek stukje paradijs en net als Koh Tao een geweldige bestemming voor snorkelaars en duikers. Er bevindt zich maar één accommodatie op het eiland. De meeste toeristen hier zijn dagjesmensen.