Myanmar start met e-visum service

Eenvoudig online afhandelen van je toeristenvisum naar Myanmar.

Vanaf 1 september kunnen toeristen die Myanmar willen bezoeken gebruik maken van een e-visum service. Het Ministry of Immigration and Population van Myanmar stelt deze dienst beschikbaar voor 41 landen, waaronder België en Nederland. Deze service maakt het reizen naar Myanmar makkelijker, daar reizigers voor de aanvraag van een visum niet meer hoeven aan te kloppen bij de ambassade van Myanmar. De aanvraag van een e-visum kun je eenvoudig in vier stappen online afhandelen.

Hoe werkt je aanvraag van het e-visum voor Myanmar.

Een toeristenvisum voor Myanmar kost US $ 50 en kan online afgerekend worden met zowel Visa als Mastercard. Het e-visum proces zal ongeveer vijf werkdagen duren. Je kunt de status van je visum aanvraag online controleren. Wanneer je aanvraag is goedgekeurd ontvang je een e-mail voucher welke je dient uit te printen en bij aankomst in Myanmar aan de Immigration ambtenaar dient te overhandigen. Het e-visum is alleen geldig bij binnenkomst bij de internationale luchthaven van de hoofdstad Yangon (ook bekend als Rangoon).

Voor meer informatie of de aanvraag van het e-visum voor Myanmar ga je naar de website van het Ministry of Immigration and Population van Myanmar.