Nakhon Phanom, sterk in ontwikkeling vanwege sublieme bereikbaarheid

Derde Thai-Lao Friendship Bridge en uitbreiding vliegdiensten.

Sinds de opening van de derde Thai-Lao Friendship Bridge in november 2011 mag de grensstad Nakhon Phanom, gelegen in het noordoosten van Thailand, steeds meer bezoekers ontvangen. Veel toeristen vanuit Thailand op weg naar Laos maken in Nakhon Phanom  een stop-over, zeker nu het gemakkelijker is geworden om vanuit Bangkok op Nakhon Phanom te vliegen. De uitbreiding van de vliegdiensten en de opening van de Mekong brug zullen de komende jaren zeker bijdragen aan de groei van het bedrijfsleven en het toerisme in Nakhon Phanom.

Historische gebouwen en pittoreske vergezichten

De belangrijkste historische en archeologische bezienswaardigheden vind je in Nakhon Phanom langs de Mekong rivier. Zo ligt hier de voormalige Governor’s Residence, een twee verdiepingen tellend herenhuis in koloniale stijl welk is omgebouwd tot een museum. Verder zijn hier opvallend een katholieke kerk uit 1926 en een aantal Boeddhistische tempels.  Tijdens de wandeling langs de machtige Mekong rivier kun je tevens genieten van de schitterende pittoreske vergezichten over de rivier richting Laos. Zo heb je een mooi zicht op de terrasvormige berghelling boven de stad Thakhek.

Ben je in Nakhon Phanom,  ga dan zeker bij zonsopgang naar de oever van de rivier en geniet van de magische kwaliteit van het licht en de manier waarop de mist zich lijkt vast te klampen aan de bergketens in Laos aan de overkant van de Mekong. Dit is tafereel is een echt levend kunstwerk.

Phra That Phanom, grootste attractie in Nakhon Phanom.

Naast de historische gebouwen en pittoreske vergezichten is Nakhon Phanom ook de thuishaven van een van de bekendste en meest heilige monumenten van Thailand, Phra That Phanom. Deze tempel werd zo’n 1500 jaar geleden gebouwd en bewaard volgens de legende het borstbeen van Boeddha. De pagoda herbergt vele waardevolle spullen en de top is van 110 kg puur goud. De originele structuur van de pagoda storte in 1975 na vier dagen van hevige regen volledig in. Vier jaar later werd deze weer in zijn originele pracht herbouwt.  Volgens de Thaise overtuiging moet iedereen ten minste een keer in zijn leven een pelgrimstocht gemaakt hebben naar Phra That Phanom.

Vanuit Nakhon Phanom naar Thakhek in Laos.

Als je vanuit Nakhon Phanom de Mekong oversteekt kom je in Thakhek, de belangrijkste stad in de provincie Khammouane. Je kunt de grens naar Laos hier zowel per brug als per boot oversteken. Het eerste wat in Thakhek opvalt is het aantal elegante in koloniale stijl gebouwde gebouwen. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Thakhek is Phra That Sikhottabong, welke net als de beroemde Phra That Phanom aan de overkant van de rivier zeer vereerd wordt door de lokale bevolking.

Wil je meer weten over Nakhon Phanom? Lees dan verder op onze webpagina ‘Nakhon Phanom, stad van de bergen’ & bekijk onze videopresentatie.