Nan Boat Racing Festival 2014

Kleurrijke unieke Thaise Lanna traditie op de rivier de Nan.

De bergachtige provincie Nan, in het noorden van Thailand, is binnenkort wederom het decor van de jaarlijkse Nan Boat Races, een charmante Thaise Lanna traditie welke al generaties lang wordt doorgegeven. Het Nan Boat Racing Festival werd aanvankelijk georganiseerd tijdens de jaarlijkse presentatie van de gewaden aan de monniken door de lokale gemeenschap. Dit om het einde van de boeddhistische vastentijd te markeren. Vandaag de dag is het evenement uitgegroeid tot een vast jaarlijks evenement dat gewoonlijk wordt gehouden in de periode september – oktober. Het spektakel trekt duizenden toeschouwers, zowel Thai als buitenlandse toeristen.

Op 20 en 21 september en van 24 t/m 26 oktober 2014.

De Nan Boat Races spelen zich af op de rivier de Nan. Aan de wedstrijden zal worden deelgenomen door ongeveer 200 boten van meer dan 100 gemeenschappen. Elke boot biedt plaats aan maximaal 60 roeiers, allen gekleed in traditionele uniforme kledij. De kleurrijk geschilderde boten zijn gemaakt van hele boomstammen en de boeg is versierd met een fraai vervaardig naga hoofd.

Het Nan Boat Racing Festival 2014 zal plaatsvinden in twee periodes. De opening van de wedstrijden zijn op 20 en 21 september en de finales van 24 t/m 26 oktober. Het evenement wordt georganiseerd door de gemeente Nan en ondersteund door de Tourism Authority of Thailand (TAT).

Wil je meer weten over traditionele festiviteiten in Thailand? Lees dan verder op onze webpagina ‘Tradities, gebruiken en gewoonten in Thailand’.