Nieuw bankbiljet 1.000 baht

Eerste biljetten 21 augustus in omloop.

Voorzijde nieuw 1.000 baht bankbiljet.De Bank of Thailand (BOT) heeft een nieuw 1.000 baht bankbiljet in omloop gebracht. De eerste 100 miljoen nieuwe bankbiljetten zijn op 21 augustus gecirculeerd. Het nieuwe biljet zal uiteindelijk het huidige biljet vervangen dat nu 10 jaar in omloop is. De BOT verwacht dat het tot twee jaar zal duren tot het oude 1.000 biljet volledig is vervangen. Het nieuwe bankbiljet is goudkleurig met groene accenten.

Achterzijde nieuw 1.000 baht bankbiljet.Het nieuwe 1.000 baht bankbiljet is uitgebreid met nieuwe veiligheidsfuncties om vervalsing tegen te gaan en authenticiteit te vergemakkelijken door zowel machines als het publiek, met inbegrip van slechtzienden.

Ook op het nieuwe 1.000 baht bankbiljet staat het hoofd van zijne Majesteit de Koning afgebeeld. Op de achterkant wederom een afbeelding van koning Chulalongkorn, ook bekend als Rama V. Rama V wordt in Thailand vereerd voor de vele belangrijke hervormingen welke hij introduceerde, waaronder het beëindigen van de slavernij in Thailand.

Wil je meer weten over geldzaken in Thailand? Lees dan verder op onze informatiepagina ‘Informatie over geldzaken in Thailand’.