Nieuw toeristen visum Thailand voor 6 maanden

Beschikbaar vanaf 13 november 2015.

Het Thaise ministerie van Buitenlandse Zaken heeft aangekondigd dat er vanaf november een 6 maanden toeristen visum voor Thailand beschikbaar komt. Onder de huidige regels is er alleen toeristen visum beschikbaar voor slechts 60 dagen.

Het nieuwe toeristen visum geeft bezoekers aan Thailand de mogelijkheid om het land gedurende de periode van 6 maanden zo vaak binnen te komen en te verlaten als ze willen. Dit is vooral praktisch voor toeristen die langere tijd in Thailand willen verblijven, maar daarnaast in deze periode ook nog andere Aziatische landen willen bezoeken. Toeristen met een 6 maanden visum zullen wel om de 60 dagen het land moeten verlaten om het visum geldig te houden. Dit kan eenvoudig met een zogenaamde ‘visa run’, een out/in formaliteit bij de grensposten welke ook gedaan wordt door buitenlanders die met een langlopend visum woonachtig zijn in Thailand. Het nieuwe 6 maanden toeristen visum gaat THB 5000 (ca. € 125) kosten en is beschikbaar vanaf 13 november 2015.

Uitgebreide informatie over de verblijfsdocumenten voor Thailand lees je op onze informatiepagina ‘Informatie over paspoort en visa voor Thailand’.