Onderzoek naar tevredenheid bevolking Thailand

Gemengde gevoelens over levensstandaard.

Een recent onderzoek uitgevoerd door het National Institute of Development Administration (Nida) heeft uitgewezen dat de bevolking van Thailand over het algemeen gemengde gevoelens heeft over hun levensstandaard en de ontwikkeling van de economie in Thailand.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat 46,15 procent van de ondervraagden tevreden is met hun levensstandaard terwijl daarentegen 25,43 procent aangeeft niet tevreden te zijn. Vergeleken met de levensstandaard van vijf jaar geleden geeft 27,79 procent van de bevolking aan nu meer genoegen te ondervinden. 36,11 procent zegt echter geen verschil te merken en 34,46 procent had vijf jaar geleden meer voldoening van hun levensstandaard.

Merendeel bevolking Thailand heeft vertrouwen in toekomst.

Wat betreft de economische vooruitzichten heeft meer dan de helft van de respondenten (56,51 procent) nog steeds vertrouwen in de commerciële banken, andere financiële instellingen en economie van Thailand. Tot slot geeft 74,43 procent van de bevolking aan nog steeds in staat te zijn om rond te komen, maar velen voelen wel een middelmatige levensstijl.

Wil je meer weten over de bevolking van Thailand? Lees dan verder in ‘Informatie over de bevolking van Thailand en zijn cultuur’.