Huren van een huis bij lang verblijf in Thailand

In Thailand hebben veel huizen een gezamenlijk zwembad of een privé zwembad.Vanwege het aangename woon- en leefklimaat in Thailand is er een toenemend aantal buitenlanders dat voor langere tijd, bijvoorbeeld overwinteren, in Thailand wenst te verblijven. Deze mensen willen vaak voor deze periode een eigen huis huren. Hierdoor groeit in Thailand het aanbod van appartementen, bungalows en villa’s die voor de verhuur beschikbaar worden gesteld.

Veel huizen die in Thailand voor de verhuur worden aangeboden hebben een gezamenlijk of privé zwembad.  Vaak bestaat ook de mogelijkheid om lokaal personeel in te huren voor schoonmaak en verschonen wasgoed.

Huizen voor verhuur liggen in Thailand meestal in een woon-resort

Vaak ligt het huis dat je in Thailand kunt huren in een woon-resort.Veel huizen die in Thailand voor de verhuur worden aangeboden bevinden zich in een woon-resort. Een woon-resort is in Thailand een omheind park met bij de ingang vaak een 24 uurs security. De aanwezigheid van security geeft het resort in Thailand een bepaalde status en is tevens een teken dat het resort geen openbaar terrein is. Bovendien kan hun  aanwezigheid erg praktisch zijn bij eventuele calamiteiten. Securty in Thailand is niet zo zeer aanwezig om criminaliteit tegen te gaan, daar Thailand een overwegend veilig land is en waar de criminaliteit een stuk lager ligt dan in Nederland en België.

Waar huur je een huis in Thailand?

Een huis huren in Thailand is een optie als je er wilt overwinteren. Voor het huren van een huis kom je in Thailand meestal terecht bij particuliere verhuurders of makelaars. Je kunt ook wel een huis huren via een reisorganisatie, maar hun aanbod voor het huren van een huis in Thailand is nog vrij beperkt.

In de regel wordt een huis in Thailand per maand verhuurd. De genoemde verhuurprijzen zijn dan ook de prijzen per maand. Kosten voor elektriciteit zijn meestal niet bij de prijs inbegrepen. Soms betaal je ook nog een bedrag voor de eindschoonmaak. Wil je in Thailand een huis voor een lange periode  huren, bijvoorbeeld voor een jaar of langer, dan wordt de huurprijs vaak relatief goedkoper.

Bij sommige verhuurders van een huis in Thailand kun je ook per week huren. Je betaald dan een relatief hogere huurprijs.

Verhuurprijzen vanaf zo’n 200 euro per maand

De verhuurprijzen voor het huren van een huis in Thailand beginnen bij zo’n 200 euro per maand. Voor dit bedrag kun je dan een eenvoudig appartement of bungalow huren. Deze bedragen lopen op naarmate de kwaliteit, luxe en voorzieningen van het te huren huis toenemen. Ook de ligging van het te huren huis speelt een rol in de hoogte van de huurprijs. Zo betaal je bijvoorbeeld in het zuiden van Thailand een hogere huurprijs dan voor een vergelijkbaar huis in het noorden van Thailand.

 

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

Duurste expat steden ter wereld

Grondprijzen Phuket in tien jaar verdrievoudigd

Thailand in top 10 Expat Explorer

5,3 procent rendement condo verhuur Thailand

Phuket aantrekkelijk voor gepensioneerde expats

Waarom gaan Nederlanders en Belgen naar Thailand?

Meer gerelateerde weblog- en nieuwsberichten