Waarom in Thailand een huis kopen?

In Thailand kun je voor weinig geld een prachtig huis kopen.Steeds meer buitenlanders zetten de stap om in Thailand een huis te kopen. Enerzijds als investering, anderzijds om hier zelf een deel van het jaar te verblijven. Er is ook een groep buitenlanders die in Thailand een huis kopen omdat ze besloten hebben zich hier permanent te willen vestigen. Waarom zijn er steeds meer buitenlanders die in Thailand een huis willen kopen? Het antwoord vind je in: ‘10 redenen om een huis in Thailand te kopen’.

In ons menu ‘wonen en werken in Thailand’ lees je informatie en tips over zaken waar mee te maken kunt krijgen als je in Thailand een huis gaat kopen en er permanent of semi-permanent wilt verblijven.

Moderne en traditionele Thaise huizen

Hedendaagse huizen in Thailand worden gebouwd op fundatiepalen. Traditionele Thaise huizen staan veelal op palen, zijn opgetrokken uit hout en hebben een hellend dak wat bedekt is met riet. De hedendaagse huizen worden gebouwd op fundatiepalen en zijn doorgaans van baksteen en beton. Ze worden gebouwd in allerlei soorten en maten en zijn van alle westerse gemakken voorzien. De huizen worden meestal compleet opgeleverd, dus met vloeren, tegelwerk, etc. Vaak zelfs kant en klaar met tuin. Je nieuwe Thaise huis ziet er dus pico bello uit!

Een huis in Thailand koop je vanaf zo’n 20.000 euro

Een eenvoudige bungalow koop je in Thailand voor zo’n 20.000 euro. De prijzen van een woning in Thailand zijn op dit moment nog vrij laag. Omdat de onroerend goed markt in Thailand nog in de kinderschoenen staat verwachten analisten dat de prijzen van een huis in Thailand de komende jaren behoorlijk zullen stijgen.

Op dit moment koop je in Thailand vanaf zo’n 20.000 euro een huis. Voor dit bedrag koop je een eenvoudig appartement of bungalow. Er worden in Thailand ook huizen aangeboden voor lagere bedragen, maar dan is het huis een stuk minder of heeft het huis een onaantrekkelijke ligging.

Wetgeving voor het kopen van een huis in Thailand

Een huis kopen in Thailand om te kunnen genieten van het aangename Thaise woon- en leefklimaat. Wanneer je in Thailand een huis wilt kopen dan moet je uiteraard rekening houden met de wetgeving van het land. De aankoopprocedure voor het kopen van een huis loopt in Thailand anders dan dat we in Nederland of België gewend zijn. Laat je hierover van te voren goed informeren.

Waar koop je een huis in Thailand?

Een huis in Thailand koop je via een makelaar of rechtstreeks bij een particuliere aanbieder. Via internet kun je gemakkelijk een overzicht krijgen van het aanbod van de huizen die in Thailand te koop worden aangeboden.

 

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

Duurste expat steden ter wereld

Woning het duurst in Hua Hin

Op zoek naar een villa op Phuket?

Condominium prijzen Thailand stijgen dit jaar met 8 à 10 procent

Grondprijzen Phuket in tien jaar verdrievoudigd

Thailand in top 10 Expat Explorer

Kopen van een huis in Thailand op naam van een Thaise vriendin?

Meer gerelateerde weblog- en nieuwsberichten