Vakantie in Thailand: een ervaring om nooit te vergeten

Grand Palace in Bangkok: In de steden leeft het culturele verleden met de unieke historische overblijfselen van de vele tempels (wats) en paleizen.Thailand is op het moment de populairste bestemming voor een vakantie in Zuidoost-Azië. Niet zo vreemd: er valt in Thailand ontzettend veel te zien en te beleven. Wil je van je reis een onvergetelijke ervaring maken? Boek dan een vakantie naar Thailand. Er is een uitgebreid aanbod van diverse soorten vakantiereizen naar Thailand.

Het aanbod en verscheidenheid aan verblijfsaccommodaties in Thailand is bovendien zeer groot. Bij vrijwel elke accommodatie zul je een goede service en een bijzondere gastvrijheid ervaren.

Op vakantie in Thailand

Thailand ontvangt jaarlijks meer dan 25 miljoen bezoekers. De meeste reizigers bezoeken tijdens hun vakantie Bangkok, Chiang Mai of de badplaatsen in het zuiden en oosten van Thailand. De toeristische voorzieningen zijn in deze dan ook plaatsen uitstekend. Meer informatie over deze bestemmingen? Lees dan verder in Populaire bestemmingen in Thailand. Zoek je juist rust en prachtige natuur? Dat vind je bijvoorbeeld op het Khorat Plateau.

 

Reizen naar en in Thailand

Zoek je een zonvakantie? Thailand heeft schitterende witte zandstranden.

De meeste bezoekers die naar Thailand reizen komen aan in Bangkok. Vanaf hier neem je een transfer naar het centrum van Bangkok of je reist verder naar een andere bestemming in Thailand. Reizen in Thailand is prima geregeld. Zowel het regionale vervoer als het plaatselijke vervoer in Thailand is gemakkelijk, praktisch en goedkoop.

Temperatuur en klimaat

Thailand heeft een tropisch klimaat. Temperaturen in Thailand liggen gemiddeld tussen de 26 en 35 graden. Het land is daardoor het hele jaar door heel geschikt voor een zonnige vakantie. Het belangrijkste toeristenseizoen is van december tot maart. In juli en augustus is er ook een toeristenpiek. Let wel op: neem ook wat bedekkende kleding mee, zeker als je tempels gaat bezoeken of andere culturele uitstapjes wilt maken.

Natuur en tradities in Thailand

Phang Nga: Wie op vakantie gaat naar Thailand voor de natuur, komt niet bedrogen uit. Wil je naar Thailand om er iets van de natuur te zien, dan moet je zeker verder lezen! Natuurschoon is er volop in Thailand. Neem bijvoorbeeld de schitterende stranden en groene beboste heuvels. Er is bovendien een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Maak je liever een stedentrip? In de steden leeft het culturele verleden met de unieke historische overblijfselen van de vele tempels (wats) en paleizen. Onderweg zul je versteld staan van de Thaise bevolking: die is hartverwarmend vriendelijk. Tijdens je reis zul je door die vriendelijke bevolking veel kunnen zien en leren van de Thaise tradities. Tradities worden overal zoveel mogelijk in ere gehouden.

Thailand paradijs voor iedereen

Voor golfers is Thailand een feest. Er zijn talloze uitgestrekte golfbanen die zijn uitgerust met professionele voorzieningen. Voor elk wat wils: behalve het natuurschoon bekijken en cultuur ontdekken kan ook de actieve mens zijn gang gaan. Met zijn vele winkelcentra, markten en voordelige prijzen is Thailand een waar paradijs voor ‘shoppers’. Ook voor golfers is het een feest. Het land beschikt over vele professionele banen gelegen in een prachtige omgeving die zijn uitgerust met uitstekende faciliteiten. Na het shoppen of golfen lekker uitgaan? Je kunt je uitleven in de uitgaanscentra van de populairste toeristenplaatsen.

Thaise gerechten

De Thaise keuken is wereldwijd beroemd om de vele verschillende smaken en de prachtige kleuren. Ook als je van lekker eten houdt zit je goed in Thailand. De Thaise keuken is wereldwijd beroemd. De vele verschillende gerechten zien er prachtig uit en de geuren en smaken zijn uniek. Maar let op: in Thailand houdt men van pittig. Wil je minder scherp eten? Dan kun je in de toeristengebieden vaak westerse maaltijden bestellen. De Thaise gerechten zijn in de regel goedkoper dan de westerse, maar uit eten gaan in Thailand is sowieso goedkoper dan in Nederland.

Zin gekregen in een reis naar Thailand? Boek dan snel een reis! Of kijk voor meer pret vooraf nog even verder op deze website.

Het beste halen uit je vakantiereis naar Thailand

Ik ben ervan overtuigd dat een onvergetelijke reis geen vanzelfsprekendheid is. Ben je op zoek naar een vakantiereis waarbij je niets zult missen en het beste krijgt voor jouw budget?

Ik help jou deze wens te verwezenlijken.


Videopresentatie Thailand tourism:

In mijn video- en slideshow presentaties ‘Most Beautiful Tourist Attractions in Thailand‘ worden tal van bekende en minder bekende toeristische attracties en bezienswaardigheden in Thailand op een genoeglijke manier aan je voorgesteld. Met deze presentaties zul je alvast de sfeer en het gevoel van Thailand proeven.


 

Thailand

 

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

Bangkok in top 10 goedkoopste steden

Beste beoordeelde hotels en guesthouses in Thailand – update 

Thailand zet in op betaalbare luxe vakantie bestemming

Thailand als bestemming voor ‘relatietherapie’

Toeristische aankomsten Thailand gestegen met 23,5 procent

Toeristisch forum ziet mooie toekomst voor Zuidoost-Azië

Meer gerelateerde weblog- en nieuwsberichten