Guesthouses in Thailand: gemoedelijk, vriendelijk en persoonlijk

Guesthouses in Thailand zijn doorgaans eenvoudige en goedkope accommodaties. Wil je in Thailand met een beperkter budget overnachten dan kun je terecht bij een van de vele guesthouses. Met guesthouses worden in Thailand accommodaties aangeduid zoals wij die in Nederland en België kennen als pensions. Guesthouses zijn doorgaans eenvoudige accommodaties met niet meer dan een tiental kamers. De kamers zijn schoon en goedkoop, maar airconditioning ontbreekt vaak. Meestal is er wel een plafondventilator en tegenwoordig zijn de kamers vaak voorzien van een eigen badkamer.Veel guesthouses in Thailand hebben de laatste jaren ook kamers die voorzien zijn van een airconditioning. Voor deze kamers betaal je dan een iets hogere prijs.

Guesthouses in Thailand kenmerken zich vaak door de gemoedelijke sfeer en vriendelijke en persoonlijke bediening.

Guesthouses in Thailand niet alleen voor backpackers

De eenvoudige guesthouses in Thailand zijn populair onder de backpackers. Voorheen verbleven er in de guesthouses in Thailand voornamelijk‘backpackers’. In de loop der jaren hebben echter veel guesthouses hun faciliteiten verbeterd en uitgebreid, waardoor nu ook toeristen met een groter budget gebruik maken van deze vorm van accommodatie vorm in Thailand.

Vaak minder dan 10 euro voor een kamer

De prijzen voor een kamer in een guesthouse in Thailand liggen zo tussen de 4 en 15 euro per nacht. In de praktijk zul je merken dat je bij veel guesthouses echter De faciliteiten en service zijn in de Thaise guesthouses de laatste jaren sterk uitgebreid. vaak minder dan 10 euro betaald. Guesthouses met kamerprijzen van boven de 10 euro bieden vaak meer service en faciliteiten.