Huren eigen appartement, bungalow of villa ideaal bij lang verblijf

Vaak heeft een appartement in Thailand een gezamenlijk zwembad. Er is een toenemend aantal buitenlanders dat voor langere tijd, bijvoorbeeld overwinteren, in Thailand wenst te verblijven. Deze mensen willen vaak voor deze periode een eigen bungalow, villa of appartement huren. Hierdoor groeit in Thailand het aanbod van dergelijke accommodaties.

Vaak heeft een appartement, bungalow of villa welke in Thailand voor de verhuur wordt aangeboden een gezamenlijk of privé zwembad. Meestal bestaat ook de mogelijkheid om lokaal personeel in te huren voor schoonmaak en verschonen wasgoed.

Een bungalow of villa ligt vaak in een woon-resort

Een bungalow of villa welke in Thailand voor de verhuur wordt aangeboden bevindt zich vaak in een woon-resort. Een woon-resort is in Thailand een omheind park met bij de ingang vaak een 24 uurs security. Ook een appartementcomplex heeft in Thailand vaak een security. De aanwezigheid van security geeft het resort of complex in Thailand een bepaalde status en is tevens een teken dat het geen openbaar terrein is. Bovendien kan de  aanwezigheid van security erg praktisch zijn bij eventuele calamiteiten. Security is in Thailand  niet zo zeer aanwezig om criminaliteit tegen te gaan, daar Thailand een overwegend veilig land is en waar de criminaliteit een stuk lager ligt dan in Nederland en België.

Waar huur je een appartement, bungalow of villa in Thailand?

Een bungalow of villa die je in Thailand kunt huren ligt vaak in een woon-resort. Via reisorganisaties is het aanbod voor het huren van een appartement, bungalow of villa in Thailand nog vrij beperkt. Vaak kom je voor het huren van dergelijke accommodaties dan ook terecht bij particuliere verhuurders of makelaars.

In de regel wordt een  appartement, bungalow of villa in Thailand per maand verhuurd. Genoemde verhuurprijzen zijn dan ook de prijzen per maand. Kosten voor elektriciteit zijn meestal niet bij de prijs inbegrepen. Soms betaal je ook nog een bedrag voor de eindschoonmaak. Huur je een appartement, bungalow of villa voor een lange periode, bijvoorbeeld voor een jaar of langer, dan wordt de huurprijs vaak relatief goedkoper.

Bij sommige verhuurders van een appartement, bungalow of villa in Thailand kun je ook per week huren. Je betaald dan een relatief hogere huurprijs.

Verhuurprijzen vanaf zo’n 200 euro per maand

Het huren van een  appartement, bungalow of villa is ideaal als je in Thailand gaat overwinteren.De verhuurprijzen voor de huur van een appartement, bungalow of villa in Thailand beginnen bij zo’n 200 euro per maand. Voor dit bedrag huur je dan een eenvoudig appartement of bungalow. Deze bedragen lopen op naarmate de kwaliteit, luxe en voorzieningen van de te huren accommodatie toenemen. Ook de ligging van het appartement, bungalow of villa speelt een rol in de hoogte van de huurprijs. Zo betaal je bijvoorbeeld in het zuiden en oosten van Thailand een hogere huurprijs dan voor een vergelijkbare accommodatie in het noorden van Thailand.

 

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

Overwinter in een huisje in Thailand

Vakantiegangers Phuket kiezen steeds meer voor condo en villa