Hotels in Thailand kunnen zich meten met de beste ter wereld

De vanaf prijzen voor een eersteklas hotel in Thailand bedragen zo’n 60 euro per kamer. Het aanbod van hotelaccommodaties is in Thailand erg groot. Daarbij kunnen de accommodaties, zeker in de populaire vakantiebestemmingen, zich meten met de beste elders in de wereld.

De meeste hotels in Thailand, ook in de goedkopere klasse, beschikken over een zwembad en restaurant en veel hotels in de middenklasse doen qua service niet onder voor een eersteklas hotel in Europa.

In Thailand hebben eersteklas hotels meerdere restaurants (soms wel meer dan tien) met zowel Aziatische als westerse keukens. Ze hebben meerdere zwembaden, fitnesscentra en winkelgalerijen. De service is van een zeer hoog niveau.

De Thaise hotels in de topklasse hebben naast hun topservice vaak een fantastische ligging en uitgebreide spa-mogelijkheden.

Hotelkamers zijn in Thailand goedkoop

Middenklasse hotels in Thailand doen vaak niet onder voor een eersteklas hotel in Europa.Hotelaccommodaties in Thailand zijn voor westerse begrippen goedkoop. De prijzen voor een  kamer in een eenvoudig toeristenhotel liggen in Thailand zo tussen de 15 en 30 euro per nacht. Hiervoor heb je een simpele, maar schone kamer tot soms wel een vier sterren luxe toe. Middenklasse hotels rekenen tussen de 30 en 45 euro voor een kamer en bij de eersteklas hotels beginnen de prijzen vanaf zo’n 45 euro. Prijzen voor een hotelkamer kunnen oplopen tot enkele honderden euro’s zoals in de roemrijke hotels aan de Chao Phraya rivier in Bangkok.

Vaak hoge kortingen op hotelkamers in Thailand

Vooral de duurdere hotels in Thailand geven in het laagseizoen regelmatig aanzienlijke kortingen. De prijzen van hotelkamers zijn in Thailand tijdens het hoogseizoen een stuk duurder. Gedurende de rest van het seizoen liggen de prijzen er een stuk lager. In de populaire bestemmingen (en met name in Bangkok) worden gedurende het laagseizoen regelmatig hoge kortingen gegeven. Prijzen voor een hotelkamer in Thailand liggen dan soms wel 50 procent lager.

 

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

Beste beoordeelde hotels en guesthouses in Thailand – update 

3 hotels Thailand in Travelers’ Choice 2015

Bangkok onder de goedkoopste hotels

OZO Pattaya, nieuw trendy en stijlvol hotel

10 beste hotels in Chiang Mai bij Tapae Gate

Meer gerelateerde weblog- en nieuwsberichten