Het historisch park

Het historisch park van Ayutthaya staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.Het historisch park met zijn vele overgebleven ruïnes van de tempels en paleizen bevindt zich op het eiland en herinnert aan de grootse en machtige tijd van het Koninkrijk Ayutthaya. Het park staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en ligt tegenover het National Museum Chao Sam Phraya.

Nationaal Museum Chao Sam Phraya

Het Nationaal Museum Chao Sam Phraya herbergt schitterende bronzen Boeddhabeelden, prachtige gouden sieraden en andere kunstvoorwerpen. Het museum bevindt zich op de kruising van de Rotchana Road en Si Sanphet Road en is geopend van woensdag t/m zondag.

Historisch studiecentrum

In het Wat Na Phta Men huist een zittend Boeddhabeeld in ‘Europese houding’.Wil je in korte tijd een goede indruk krijgen van Ayutthaya? Bezoek dan het historisch studiecentrum in Ayutthaya. Dit centrum is zowel een museum als een onderzoekscentrum en geeft een prima beeld over de geschiedenis van het oude Koninkrijk Ayutthaya. Het historisch studiecentrum is gelegen aan de Rotchana Road en is geopend van woensdag t/m zondag van  09.00u tot 16.30u.

Wat Na Phra Men

Een van de mooiste tempels van Ayutthaya is Wat Na Phra Men. Dit tempelcomplex is gelegen ten noorden van eiland tegenover het Koninklijk paleis. Het is een van de weinige gebouwen die in Ayutthaya overeind is gebleven na de verwoesting van de Birmezen in 1767. In de Wat Na Phra Men huist een grote stenen zittend Boeddhabeeld die in ‘Europese houding’ op een troon zit.

Olifantenkraal

De olifantenkraal van Ayutthaya ligt iets verder naar het noorden en werd destijds gebruikt om olifanten te trainen voor de bosbouw en als strijddier in het leger. De kraal werd het laatst in 1903 gebruikt en herbergt een relikwie ter bescherming van de olifant.

 

 

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.