JEATH War Museum, Erebegraafplaatsen en Historische treinreis

Ofschoon de Bridge on the River Kwai nog steeds als spoorbrug wordt gebruikt is de brug vandaag de dag vooral een herdenkingsplaats en toeristische attractie. Naast de River Kwai Bridge heeft Kanchanaburi nog diverse andere bezienswaardigheden en activiteiten die het bezoeken de moeite waard zijn.

Het JEATH museum in Kanchanaburi is een interessante bezienswaardigheid.JEATH War Museum

Het JEATH War Museum werd gebouwd als herinnering aan de aanleg en bouw van de Death Railway en de River Kwai Bridge. In het museum, dat gebouwd is in de vorm van een jappenkamp, krijg je als bezoeker een goede indruk van de ontberingen die de krijgsgevangenen en andere dwangarbeiders hier hebben meegemaakt. De letters JEATH staan voor de primair betrokken landen (Japan, Engeland, Australië, Thailand, Holland). Het JEATH War Museum ligt in Kanchanaburi bij een tempel op de kruising van de rivieren Khwae Yai en Khwae Noi. Het museum is dagelijks geopend van 08.30u tot 16.30u en de entree bedraagt 30 Bath.


In de nabijheid van de Bridge on the River Kwai liggen een tweetal erebegraafplaatsen.Erebegraafplaatsen

In Kanchanaburi liggen een tweetal erebegraafplaatsen waar Geallieerde krijgsgevangenen werden begraven die gestorven zijn tijdens de aanleg en bouw van de Death Railway en de Bridge on the River Kwai. De grootste van de twee begraafplaatsen ligt tegenover het treinstation in Kanchanaburi. De andere ligt aan de andere kant van de River Kwai.


De treinrit van Kanchanaburi naar Nam Tok is een must voor treinfanaten. Historische treinrit over Bridge on the River Kwai en Death Railway

Een ‘must’ (zeker voor de treinfanaten) is het maken van een treinrit over de beruchte Death Railway. VanuitKanchanaburi gaat de trein over deze historische route naar Nam Tok, het huidige eindpunt. Het traject bedraagt 60 kilometer en de langzaam tuffende trein doet er anderhalf uur over. De treinrit voert dwars door de vallei van de River Kwai langs steile rotsen en over krakende viaducten. Vanuit Nam Tok kun je de terugreis naar Kanchanaburi eventueel ook per longtail-boot of bamboe vlot te maken.

 

 

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.