Thuisbasis voor het Doi Tung Development Project.

De voormalige residentie van de Princess Mother is nu opengesteld als museum.Doi Tung (spreek uit: ‘Doi Thoong’) is de meest bekende toeristische attractie van de provincie Chiang Rai. Het bestaat uit de Doi Tung Royal Villa, Mae Fah Luang tuin en de tempel Wat Phra Doi Tung.

Doi Tung is ook de thuisbasis voor van het Doi Tung Development Project, een initiatief van de moeder van Koning Bhumibol. Dit project is gericht op educatie en gezondheidszorg voor de locale bevolking. Men wordt o.a. bijgestaan om de opiumteelt, wat hier jarenlang de belangrijkste bron van inkomsten was, te vervangen door alternatieve gewassen en handel in duurzame goederen.

Doi Tung Royal Villa

Dit is de voormalige residentie van de in 1995 overleden moeder van Koning Bhumibol. Het concept van de Koninklijke villa waarvan de bouw in 1926 startte bestond uit eenvoud en functionaliteit. Het bevat architecturale elementen uit Zwitserland (waar de prinses moeder jaren heeft gewoond) en van de noordelijke Lanka cultuur.

De Mae Fah Luang Garden is de mooiste gematigde bloemen en planten tuin in Thailand.De villa is nu open voor het publiek en dient als museum om de werkzaamheden te tonen van de moeder van Koning Bhumibol t.b.v. het verbeteren van levenskwaliteit van de locale bevolking. Inmiddels is de villa uitgegroeid tot het symbool van een poging om de opiumteelt in dit gebied van Thailand uit te roeien.

Mae Fah Luang garden

De Mae Fa Luang garden is een botanisch park vol bloeiende planten en bloemen gelegen op de heuvel net onder de Royal villa. De tuin is een van de helderste en meest kleurrijke locaties in Thailand en omvat een rotstuin, watertuin en een plantentuin. De meer dan 10 hectare grote tuin is geopend sinds 1992 en werd aangelegd met steun van de Tourism Authority of Thailand. De bloemen in Mae Fah Luang garden worden gekweekt en gevoed door lokale dorpelingen.

Wat Phra That Doi Tung

Volgens de overleveringen wordt in een van de chedi’s het linkersleutelbeen van Boeddha bewaard.Deze 1000 jaar oude tempel gelegen op de top van de berg is een belangrijk bedevaartsoord voor Boeddhisten. Het complex bestaat uit twee chedi’s in Lanna stijl en worden algemeen beschouwd ald de oudste van de regio Lanna (het noorden van Thailand, de shan staten van Myanmar en het noorden van Laos). Volgens de overleveringen wordt in een van de chedi’s het linkersleutelbeen van Boeddha bewaard. Dit heilige relikwie trekt toegewijde Boeddhisten uit heel Thailand, Myanmar en Laos.

Wat Phra That Doi Tung ligt op ongeveer een half uur bergopwaarts rijden van de villa en de tuinen. Hoewel de tempel zelf niet indrukwekkend is maakt de hoge en bosrijke omgeving een bezoek de moeite waard. Vanaf het tempelcomplex heb je bij open weer een fantastisch uitzicht.

Bereikbaarheid:

De route naar Doi Tung begint halverwege Mae Chan en Mae Sai.Op wegnummer 110 is halverwege Mae Chan en Mae Sai de turn-off voor Doi Tung (route 1149). Deze route slingert vervolgens door een prachtig landschap rechtstreeks naar Doi Tung. Onderweg passeer je verschillende mooie uitzichtpunten, de mooiste bevinden zich bij km 12 en 14.  Ook liggen er aan de route verschillende bergstammen dorpen zoals die van de Akha en Lahu.

Het paleis en de tuinen zijn dagelijks geopend van 07.30 tot 17.30u en de toegang bedraagt resp. 70 en 80 Baht (combinatieticket kost 150 Baht).

Wat Phra That Doi Tung is dagelijks geopend van 8.00u tot 17.00u.

 

 Most Beautiful Tourist Attractions in Thailand: “Doi Tung”:

 

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.