Golden Triangle is berucht om de productie van opium.

De Hall of Opium is een expositie en informatiecentrum.De Golden Triangle, gelegen in het noorden van Thailand, is het beruchte grensgebied van Thailand, Myanmar (Birma) en Laos. Het gebied staat bekend om zijn voormalige papavervelden, productie van opium en drugssmokkelaars. Van de jaren 1960 tot begin 1990 was de Gouden Driehoek de grootste opium producent ter wereld. Alhoewel in Thailand de productie van opium grotendeels verdwenen is, worden er vandaag de dag in Myanmar (Birma) en Laos nog aanzienlijke hoeveelheden opium geproduceerd.

De Hall of opium is een expositie en informatiecentrum in de Gouden Driehoek.

De Hall of Opium is een initiatief van de Mae Fah Luang Foundation en de Tourism Authority of Thailand (TAT). Het is een expositie en informatiecentrum waarin men een goed beeld neerzet van de lange en boeiende geschiedenis van opium.

In de Hall of Opium, gelegen in het centrum van de Golden Triangle, wordt op een oppervlakte van meer dan 5.600m² de geschiedenis weergegeven van het gebruik en misbruik van opiaten. Er wordt o.a. informatie gegeven over de oorsprong van de papaver, het medisch en ritueel gebruik van opium in de oude beschavingen, de opium oorlogen en de rol van opium en andere verdovende middelen in de moderne geneeskunde. Ook worden de gevolgen van drugsgebruik en de ernst van verslaving aan drugs onder de aandacht gebracht.

De contrasterende werking van opium.

Een bezoek aan de Hall of Opium begint met een wandeling door een tunnel.De tentoonstelling in de Hall of Opium begint met een wandeling door een tunnel van 137 meter waarin een sfeer wordt gecreëerd van tegenstrijdige stemmingen die geassocieerd worden met opium en andere verdovende middelen.

Bezoekers krijgen een presentatie van de contrasterende werking van opium. Aan de ene kant het grote nut voor de mens en aan de andere kant het vele leed wat het kan veroorzaken.

Productie, handel en gebruik van opium.

Het produceren van opium wordt tentoongesteld.Verder krijg je in de Hall of Opium een beschrijving van de grootschalige productie, handel en gebruik van opium in Oost- en Zuidoost Azië vanaf de 18e eeuw. Ook de handel in opium, welke leidde tot de opiumoorlogen tussen China en Groot-Brittannië (en later ook andere westerse mogendheden), wordt in de Hall of Opium tentoongesteld.

Indeling van de Hall of Opium.

 • Entree Tunnel
 • Lobby en Introductie Hall
 • Auditorium
 • De eerste 5000 jaar
 • Donkere en lichte Hal
 • Van West naar Oost
 • Informatie en voorlichting over de geschiedenis van opium in de Hall of Opium. De Opiumoorlog
 • Opium in Siam
 • 19e eeuw Geneeskunde
 • Verbod / Misdaad / Wars
 • Waar is de Stash?
 • Inspanningen om drugs Control
 • Case studies
 • Galerij van Excuses / Galerij van de slachtoffers
 • Hall of Reflectie

Mae Fah Luang Foundation.

De Hall of Opium ligt midden in de beruchte Gouden Driehoek.De Mae Fah Luang Foundation werd opgericht als een particuliere non-profit organisatie om Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Sri Nakarindhara (de moeder van Koning Bhumibol) te ondersteunen in haar activiteiten om met name de plattelandsbevolking van Thailand een betere toekomst te geven.  De activiteiten van de Mae Fah Luang Foundation richten zich speciaal op gezondheidszorg, levensonderhoud en onderwijs. Alhoewel opium vele voordelen biedt, brengt het ook veel leed. Middels de tentoonstelling in de Hall of Opium wil de Mae Fah Luang Foundation bij zijn bezoekers sympathie kweken voor hun activiteiten om de problemen die ontstaan door illegale drugs op te lossen.

Waar ligt de Hall of Opium?

De Hall of Opium ligt in het centrum van de Golden Triangle in het plaatsje Sop Ruak, 10 kilometer ten noorden van de stad Chiang Saen (provincie Chiang Rai). Het wordt gezien als een van de beste musea in Thailand en is een ‘aanrader’ tijdens een bezoek aan de Gouden Driehoek.

Openingstijden: dagelijks (met uitzondering van maandag) van 08.30u tot 16.00u.

Toegangsprijs: buitenlanders 300 Bath en Thai 200 Bath.

 

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

Chiang Saen, bijzondere plek aan de Mekong rivier

Singha Park: nieuwe agro-toeristische trekpleister in Chiang Rai

Hall of Opium, een van de beste musea van Thailand

Wijn proeven bij Mae Chan Winery in Chiang Rai

Golden Triangle, mysterieus en berucht

Meer gerelateerde weblog- en nieuwsberichten