De trein rijdt letterlijk dwars door de markt

De trein rijdt letterlijk dwars door de Maeklong Railway Market.De Maeklong Railway Market is een unieke markt die letterlijk elke dag wordt gehouden op het spoor van het stadje Samut Songkhram, bijgenaamd Maeklong. Vlak voordat de trein in Maeklong aankomt moeten de standhouders hun producten van het spoor halen en de luifels van de marktkramen terugtrekken. Zodra de trein weer vertrokken is wordt alles weer teruggezet. Op de spoorlijn die Samut Sakhon met Samut Songkhram (Maeklong) verbindt rijdt acht keer per dag [zeven dagen per week] de trein midden door de markt.

De Maeklong Railway Market moet je gezien hebben

Het spoor dient als wandelroute door de markt.Het is een bijzondere gebeurtenis om te zien hoe de trein door de dicht opeengepakte Maeklong Market rijdt. Deze treinroute is daarom over de hele wereld inmiddels bekend geworden. Op youtube staan dan ook  verschillende video’s waarop dit tafereel te zien is, maar het is toch echt heel verbazingwekkend om dit spektakel ‘live’ mee te maken.

De Maeklong Railway Market begint al vroeg in de ochtend en duurt tot laat in de avond. Het is een kleurrijke markt waar vele versproducten en kleding worden aangeboden.

Andere bezienswaardigheden in Maeklong

Wat Kuan Yin is een van de bezienswaardigheden in Maeklong.

Naast de beroemde Railway Market heeft Maeklong nog enkele bescheiden bezienswaardigheden zoals de Kuan Yin tempel en een tempel uit het Ayutthaya tijdperk. Omdat de seafood de specialiteit van Maeklong is moet je hier zeker je lunch genieten.

Waar is de Maeklong Railway Market en hoe kom ik er?

Maeklong ligt 70 kilometer ten zuidwesten van Bangkok en het meest bijzondere is om de reis er naartoe over de Maeklong Railway te maken. Deze railway bestaat uit twee gedeeltes.

Vanuit Bangkok vertrekt in het stadsdeel Thonburi vanaf het Wong Wian Yai station (klein treinstation dichtbij het Koning Taksin standbeeld) de trein naar Samut Sakhon (ook bekend als Mahachai). Deze reis duurt ongeveer een uur.

Na aankomst in Samut Sakhon loop je via de vissershaven naar de ferry terminal aan de rivier. Hier neem je de ferry naar de andere kant van de rivier (Ban Laem) waar je vervolgens de trein naar Maeklong neemt. Aan het eind van deze treinrit rijd je dwars door de Maeklong Railway market. De treinrit van Samut Sakhon naar Maeklong duurt een uur.

De Maeklong Railway verbindt Bangkok met Maeklong.

Reisschema Bangkok – Maeklong

Ga je vanuit Bangkok met de trein de trip naar de Maeklong Railway Market maken dan kun je het beste het onderstaande reisschema volgen.

8.40u vertrek Bangkok (station: Wong Wian Yai)

9.30u aankomst  Samut Sakhon

Ferry oversteek rivier

10.10u vertrek Ban Laem

11.10u aankomst Samut Songkhram  (Maeklong)

De Maeklong Railway eindigt op het treinstation van Maeklong. Het station van Maeklong ligt aan het eind van de markt. Je hebt nu 20 minuten de tijd om op de markt een goede plek te vinden om de trein door de markt te zien rijden (deze vertrekt om 11.30u).

Om 15.30u vertrekt de laatste trein richting Samut Sakhon (Ban Laem) – Bangkok. Rond 18.00u ben je dan weer terug in Bangkok.

 


Videopresentatie van de Maeklong Railway Market:

 

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

Werkzaamheden aan spoorlijn Maeklong Railway Market

Shoppen op de spoorlijn

Top 10 markten Thailand

Trein rijdt dwars door de plaatselijke markt

 

 

Dit bericht heeft 1 commentaar

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.