Bruine Mekong rivier en blauwe Mun rivier fuseren

De Maenam Son Si is een buitengewoon schouwspel.In de provincie Ubon Ratchathani, de meest oostelijke provincie van Thailand, speelt zich in Khong Chiam een buitengewoon schouwspel af. Dit tafereel, bekend als de Maenam Son Si (twee kleuren rivier), bestaat uit het samenvloeien van de bruin/rode Mekong rivier en de blauwe Mun rivier. Het verschil in kleuren ontstaat door het vele zand en klei in het rivierwater. Het schilderachtige Maenam Son Si gebeuren kun je het beste aanschouwen vanaf de Khong Chiam tempel of per boot. Vooral in het voorjaar is het kleurverschil van de twee rivieren goed te zien.

De ochtendzon van Thailand zie je het eerst in Khong Chiam

De eerste stralen van het ochtendzonlicht zie je in Thailand in Khong Chiam.Het plaatsje Khong Chiam ligt in de Mekong vallei, een agrarische regio die door toeristen relatief weinig bezocht wordt. Aangezien Khong Chiam het meest oostelijke punt van Thailand is komt hier de zon het eerst op. Het is een speciale belevenis om hier de eerste stralen van het zonlicht vanuit Laos over de ruige heuvels op de Mekong te zien weerspiegelen. Elke ochtend rond 5 uur zoeken diverse bezoekers een goede plek om deze schitterende vertoning te aanschouwen.

Middels een boottocht over de Mekong rivier krijg je een aardige indruk van de Mekong levensstijl. Je kunt je ook laten overzetten naar de andere kant van de rivier. Als je hier de Mekong oversteekt ben je in Laos. Een leuk moment om in dit land een locale markt of Loa dorp te bezichtigen, alhoewel dit geen officieel inreispunt is. Op veel plaatsen kunnen longtail boten gecharterd worden.

Bezienswaardigheden in de buurt van de Maenam Son Si

Interessante prehistorische rotsschilderingen in Pha Taem National Park.Afgezien van de twee kleuren rivier en de zonsopgang is er in Khong Chiam zelf niet veel te zien. Het is wel een uitstekende uitvalsbasis om het nabijgelegen Pha Taem National Park te bezoeken. Ook de moeite waard zijn de officiële grensstad Chong Mek en twee nabijgelegen stuwdammen.

Pha Taem National Park

In de nabijheid van Maenam Son Si ligt het Pha Taem National Park. Dit park, met als hart de machtige Mekong rivier, vormt de grens tussen Thailand en Laos. Pha Taem National Park beschikt over plateaus, glooiende heuvels en kliffen. Het bestaat grotendeels uit loofbos en op de rotsen tref je veel wilde bloemen aan. Hoogtepunten in Pha Taem National Park zijn de interessante en mooie prehistorische rotsschilderingen en de Saeng Chan waterval.

Vanaf de kliffen op Pha Taem heb je een schitterend uitzicht. Vanaf de kliffen in Pha Taem heb je een prachtig uitzicht over het rivierenlandschap van de Mekong en naar de bergen van Laos.

Hoe is Khong Chiam te bereiken?

Khong Chiam is vanaf de provinciestad Ubon Ratchathani te bereiken via Highway 217 richting Phibun Mangsahan. Vanaf hier gaat wegnummer 2222 verder naar Khong Chiam. De afstand Ubon Ratchathani naar Khong Chiam bedraagt zo’n 80 kilometer.

Per openbaar vervoer vanuit Bangkok

Vanuit Bangkok kun je per bus rechtstreeks naar Khong Chiam reizen. Reis je per vliegtuig of trein dan ga je eerst naar Ubon Ratchathani. Om vervolgens in Khong Chiam te komen neem je in Ubon Ratchathani de bus of een taxi.

 

Foto-presentatie Maenam Son Si en Pha Taem National Park:

 

 

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

Twee kleuren rivier (Maenam Son Si) en prehistorische rotsschilderingen