Royal Barge Procession kostbaar erfgoed

Het Grand Palace ligt aan de route van de  Royal Barge Procession.Koning Bhumibol van Thailand heeft gedurende zijn lange bewind altijd een bijzondere aandacht besteed aan het behoud van kunst en cultuur van Thailand. Een van de oude Thaise tradities, de Royal Barge Procession, werd door koning Bhumibol in 1959 weer in ere hersteld.

In 1951 bracht de koning een bezoek aan het droogdok van de Koninklijke schepen op de Bangkok Noi rivier. Hij was ernstig bezorgd over de slechte staat van de historische schepen en gaf opdracht om de schepen te renoveren. Na de renovatie werd ook de oude traditie van de Royal Barge Procession op de Chao Phraya rivier te Bangkok weer nieuw leven ingeblazen.

700 jaar oude traditie

De Royal Barge Procession trekt over de Chao Phraya rivier te Bangkok.De oorsprong van de Royal Barge Procession dateert uit de regeerperiode van Koning Ramkhamhaeng (regeerperiode 1275 – 1316). De Royal Barge Procession, welke officieel de ‘Royal Kathin Barge Procession’ genoemd wordt, is een oude Thaise traditie die alleen plaatsvindt ter ere van speciale Nationale gelegenheden. Sinds 1959, het jaar waarin de Royal Barge Procession nieuw leven werd ingeblazen, is dit spektakel slechts 16 keer gehouden. De laatste keer was in 2007 ter gelegenheid van de 80e verjaardag van Koning Bhumibol.

Koninklijk familie bezoekt Wat Arun

Tijdens de Royal Barge Procession brengen leden van de Koninklijke familie een bezoek aan Wat Arun. In deze bekende tempel, ook wel ‘Tempel van de Dageraad’ genoemd, worden er door de leden van de Koninklijke familie voedsel en nieuwe kleren aangeboden aan de monniken van de tempel. Het in Thailand diep vereerde Boeddhabeeld ‘Phra Buddha Singh’ wordt in de waterprocessie van de Royal Barge meegedragen.

Vloot van 52 schepen en meer dan 2.000 roeiers

De Royal Barge Procession eindigt bij Wat Arun.De Royal Barge Procession is een groots spektakel en bestaat uit een vloot van 52 historische Koninklijke schepen. De vloot is verdeeld in 5 groepen met als middelpunt het grote Koninklijke schip ‘Suphannahongse’. De schepen worden bemand door meer dan 2.000 roeiers. De processie heeft een lengte van meer dan 1 kilometer en is ruim 100 meter breed.

Ben je in Bangkok dan kun je deze bijzondere Koninklijke schepen bewonderen in het Royal Barge Museum. Een bezoek aan dit museum is zeker de moeite waard.

Foto-presentatie Royal Barge Procession:

 

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

Ervaar de Royal Barge Procession op 9 november

Beleef zelf ‘live’ de Royal Barge Procession

Royal Barge Procession Bangkok 9 november 2012

Wil je getuige zijn van de Royal Kathin Barge Procession in oktober 2011?

Royal Barge Procession Bangkok 22 oktober 2011

 

 

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.