Indrukwekkend gezicht tegen de achtergrond van de Golf van Thailand.

Het Sanctuary of Truth zorgt voor een indrukwekkend gezicht tegen de achtergrond van de Golf van Thailand.Gelegen op een rotsachtige heuvel aan de zee in Naklua, het noordelijk deel van Pattaya, ligt het opmerkelijke Sanctuary of Truth (Heiligdom van de Waarheid). Het bouwwerk is met behulp van traditionele technieken nauwgezet gesneden uit teakhout en gebouwd zonder gebruik van metalen spijkers. Het Sanctuary of Truth  is moeilijk in één woord te beschrijven. Het bouwwerk is deels tempel, deels museum, deels kunstgalerie en deels workshop. Het meer dan 100 meter hoge houten structuur midden op het gebouw zorgt voor een indrukwekkend gezicht tegen de achtergrond van de Golf van Thailand. Het Sanctuary of Truth is het geesteskind van de Thaise miljonair zakenman Lek Viriyaphant. Khun Lek overleed in 2000, maar zijn erfenis leeft voort met zijn andere culturele projecten als het Erawan Museum (Bangkok) en de Ancient City (Bangkok). Zijn werk met het Sanctuary of Truth begon in 1981 en zal naar verwachting op zijn vroegst in 2025 afgerond zijn.

Mix van Thaise, Khmer, Indische en Chinese invloeden.

Het volledige gebouw is opgetogen met sculpturen van traditionele boeddhistische en hindoeïstische motieven.Khun Lek wist dat de bouw van zijn droomwerk een lang proces zou zijn. Door gebruik te maken van hout wilde hij aantonen dat dit in overeenstemming is het de Boeddhistische overtuiging dat niets in het leven blijvend is. Het beschermen van de traditionele houtbewerking en de vaardigheden van de ambachtslieden maken een bezoek aan het Sanctuary of Truth nog meer de moeite waard. De design sculpturen en houtsnijwerk dat verdeeld is over de vier vleugels van het gebouw zijn rijk aan symboliek met een mix van Thaise, Khmer, Indische en Chinese invloeden. Hoewel het Sanctuary of Truth wordt vertegenwoordigd door het Boeddhisme, geldt dit ook voor het hindoeïsme, taoïsme en confucianisme.

Praktische zaken

Thaise ambachtslieden en kunstenaars houden zich dagelijks op met hun prachtige kunstwerken.Openingstijden en entreegelden:

Het Sanctuary of Truth is dagelijks geopend van 8.00u tot 17.00u. De toegangsprijs bedraagt THB 450 (ca. € 11) per persoon. Tickets kunnen aan de kassa maar ook via de website worden gekocht.  Hoewel het Sanctuary of Truth geen traditionele Thaise tempel is, is het toch een religieus gebouw met een aantal Boeddha beelden zodat bezoekers zich respectvol moeten kleden en hun knieën en schouders dienen te bedekken.  Aangezien de bouwwerkzaamheden nog niet zijn afgerond dien je in sommige delen van het gebouw een bouwhelm te dragen. Ook zijn enkele gedeeltes hierdoor nog niet toegankelijk voor publiek.

Rondleiding:

Elke 30 minuten is er een rondleiding in het Engels. Deze is inbegrepen bij de toegangsprijs. Je bent echter niet verplicht om bij een rondleiding aan te sluiten en kunt ook gewoon op eigen gelegenheid het bouwwerk verkennen. Maar een rondleiding kan wel nuttig zijn, bijvoorbeeld om uitleg te krijgen over de betekenis achter de diverse design elementen. Dagelijks vindt er om 11.30u en 15.30u op het overdekt podium voor het hoofdgebouw een uitvoering plaats van traditionele Thaise dansen.

Andere attracties:

Het is bijzonder om het Sanctuary of Truth vanaf de rug van een ‘jumbo’ te aanschouwen.Naast het Sanctuary of Truth zijn er nog een aantal andere attracties aanwezig zoals olifanten tour, dolfijnen show, pony rijden, ATV tour en een schietbaan. Voor een alternatieve kijk op de Sanctuary of Truth vanaf zee kun je aan de kassa voor THB 300 (ca. € 7) een speedboot trip reserveren. De tour duurt 25 minuten en voert je rond de kaap en de omgeving.

Eten en drinken:

Tegenover de ingang van het Sanctuary of Truth ligt een ‘Family Mart’ waar je wat kunt eten en drinken. Voor een uitgebreider hapje of drankje kun je terecht in restaurant Naklua Kitchen, een indrukwekkende locatie met uitzicht op het Sanctuary of Truth. Gezegd wordt dat het uitzicht het mooist is bij zonsondergang. Het restaurant is gelegen op het terrein en is dagelijks geopend van 10.00u tot 22.00u. Om te genieten van Naklua Kitchen hoef je overigens geen entreeticket voor het Sanctuary of Truth te kopen.

Hoe is het Sanctuary of Truth te bereiken

Vanuit centrum Pattaya:

Het excentrieke Sanctuary of Truth is ongeveer 105 meter hoog.Het Sanctuary of Truth ligt ongeveer 3 kilometer ten noorden van het centrum van Pattaya aan het einde van Naklua Soi 12. Elk tourkantoor in Pattaya kan eventueel een bezoek met vervoer voor je regelen, maar de locatie is ook gemakkelijk op eigen gelegenheid te bereiken.

De goedkoopste manier is om vanuit centrum van Pattaya een songthaew te nemen richting de Dolphin rotonde (dichtbij het Dusit Thani Hotel) in het noorden van Pattaya. Ter hoogte van Naklua Soi 12 stap je uit (informeer bij chauffeur). Songthaew prijzen voor deze routes bedragen THB 10 (ca. € 0.25). Vanaf het begin van Naklua Soi 12 heb je de mogelijkheid om het vervolg naar het Sanctuary of Truth verder te voet of per motorfiets taxi af te leggen. Een wandeling duurt ongeveer 15 minuten. Een enkele rit per motorfiets taxi kost THB 20 (ca. € 0,50).

Wellicht vind je het handiger, zeker als je met meerdere personen bent, om een particuliere songthaew te huren die je rechtstreeks tot aan het Sanctuary of Truth brengt. Vanuit het centrum van Pattaya betaal je voor een dergelijke rit minimaal THB 100 (ca. € 2,50).

Voor meer informatie over ga je naar de website van het Sanctuary of Truth.

 

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

Sanctuary of Truth: tempel, kunstwerk en monument

 

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.