De White Temple is nog amper door de toerist ontdekt

De White Temple is een van de meest herkenbare tempels van Thailand.Even ten zuiden van Chiang Rai aan Highway 1 ligt een van de bezienswaardigheden die nog amper door de toerist ontdekt is. Hier ligt de verbazingwekkende prachtige tempel Wat Rong Khun, bijgenaamd de ‘White Temple’. Hoewel buitenlanders de White Temple nog niet ontdekt hebben is de tempel in Thailand zelf inmiddels uitgegroeid tot een nationaal monument en een van de meest herkenbare tempels in het land. De White Temple bij Chiang Rai trekt jaarlijks een steeds groter aantal bezoekers.


De witte kleur van de White Temple geeft de reinheid van Boeddha weer

Om de White Temple te bereiken moet je eerst over de ‘put van de hel’.De White Temple is ontworpen door de gerenommeerde Thaise kunstenaar Chaloemchai Khositphiphat en heeft een moderne architectuur. De aandacht voor details is opvallend en je moet de nodige tijd doorbrengen om dit allemaal te bestuderen. De White Temple is gebouwd in een stralend witte kleur om op deze manier de reinheid van Boeddha weer te geven. Het witte mozaïek glas dat gebruikt is slaat op de wijsheid van Boeddha.

Om de White Temple te bereiken moet je eerst over een brug die gebouwd is over de ‘put van de hel’. Beneden in de put bevinden zich vele mensenarmen die angstvallig uit de grond omhoog gestoken worden.  In de White Temple zelf bevinden zich prachtige gekleurde moderne muurschilderingen met motieven van het Boeddhisme.

De gehele bouw van de White Temple zal 90 jaar duren

De White Temple is een onderdeel van een heel tempelcomplex. De bouw van het tempelcomplex van de White Temple begon in 1997 en is nog steeds niet afgebouwd. Naar verwachting zal het 90 jaar duren alvorens de gehele bouw voltooid is. Als het complex uiteindelijk afgebouwd is zal het uit negen gebouwen bestaan, elk met een eigen unieke betekenis en schoonheid.

Bij het tempelcomplex van de White Temple liggen diverse souvenirwinkeltjes en restaurantjes.

De White Temple ligt dichtbij Chiang Rai

De White Temple ligt zo’n 13 kilometer ten zuiden van de noord Thaise stad Chiang Rai aan Highway 1. Komende vanuit Chiang Mai ga je zodra je Highway 1 richting Chiang Rai neemt bij de eerste kruising naar links. Je ziet de White Temple dan meteen liggen. Vanaf Chiang Mai is de afstand tot de white temple ongeveer 170 kilometer.

Openingstijden van de White Temple zijn dagelijks van 08.00u tot 18.00u. De toegang is gratis maar een kleine donatie wordt zeer op prijs gesteld.

 

Foto presentatie White Temple:

Gerelateerde weblog- en nieuwsberichten:

Chiang Saen, bijzondere plek aan de Mekong rivier

Singha Park: nieuwe agro-toeristische trekpleister in Chiang Rai

Hall of Opium, een van de beste musea van Thailand

Wijnproeven bij Mae Chan Winery in Chiang Rai

Golden Triangle, mysterieus en berucht

Meer gerelateerde weblog- en nieuwsberichten